Ontdek onze 56 organisaties en initiatieven
In het WijkLeerbedrijf volg je gratis een MBO opleiding voor assistent dienstverlening en zorg. Je krijgt extra Nederlandse les en ondersteuning om het jaar goed te kunnen doorlopen. 2 dagen volg je les en je loopt 2 dagen stage bij de mensen thuis of in een verpleeghuis. Je helpt de mensen met wandelen, eten/drinken, praatje maken, boodschappen doen en huishoudelijke taken.
Na 1 jaar behaal je je diploma en krijg je een contract van 16 uur in de thuiszorg!
60 bewoners van het Schelfhoutstraat, Krusemansstraat, van Ossstraat en Wijnand Nuyenstraat
Heb jij ook wel eens van die kleine klusjes liggen waar je niet aan toekomt? Of ben jij handig en vind je het leuk om buurtgenoten te helpen? Dan is Huurbuur de plek voor jou!
Op Huurbuur kan men hun kleine klusjes posten zodat handige buurtgenoten deze kunnen zien en je kunnen contacten om het op te lossen. Niet meer kiezen tussen het zelf doen of een dure klusjesman inhuren, maar kijk eens of een handige buurtgenoot je kunt helpen. Naast dat dit financieel voordelig is, is het ook nog eens socialer en een gemakkelijke manier om je klus uit te besteden.
Neem gerust een kijkje op www.huurbuur.nl!
Wijkz is actief in de zeven Haagse stadsdelen waar we samen met inwoners werken aan een leefbare stad.
Wijkz heeft een ‘gebiedsgerichte aanpak’. Dat betekent dat onze jongeren- en opbouwwerkers vanuit de wijkcentra de buurten in gaan om bewoners te leren kennen. Onze mensen zijn de oren en ogen van de wijk en slaan de brug tussen inwoners en lokale instanties.
De thuisbasis, het wijkcentrum
Het wijkcentrum is daarnaast ook de thuisbasis. Het is een plek waar activiteiten voor kinderen en jongeren plaatsvinden en waar vrijwilligers actief zijn. Het is de plek waar je samen met andere bewoners activiteiten kunt organiseren voor de buurt. Loop gewoon eens binnen en ontdek wat je allemaal kunt doen in jouw wijk.
Verbinden en krachten bundelen
De Schilderswijk krijgt een wijkagenda. Hierin staan de belangrijkste aandachtspunten voor uw wijk om de aankomende vier jaar aan te pakken. Bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en de gemeente bepalen samen wat het meest belangrijk is. Nadat de wijkagenda definitief is opgesteld voeren we samen de acties uit. Zo wordt de Schilderswijk een prettige (re) wijk om in te wonen, te werken en te verblijven.
1646 is een gratis te bezoeken ruimte voor hedendaagse kunst met tentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars. Het programma van 1646 bestaat uit een breed overzicht van tentoonstellingen, evenementen, publicaties, gesprekken, en een kunstenaars residentie programma.
De kunstenaars waarmee 1646 samenwerkt maken gebruik van fictie en humor om ingewikkelde concepten bespreekbaar te maken, eigenzinnige visies te introduceren of om de realiteit in al haar gelaagdheid ter discussie te stellen. 1646 is een stichting die zich wijdt aan het creëeren van de ruimte en de middelen om kunstpraktijk te stimuleren.
Voor meer informatie kun je op onze website terecht: https://1646.nl/nl/
Stichting Dosti (‘Vriendschap’ in het Surinaams) is opgericht in 1979. Stichting Dosti organiseerde onder andere Baithak Gana Festival, Kleurrijk Nieuwjaar, Kleurrijk Kerst, Raksha Bandhan (Broer en Zusdag), Yaadein, Vrouwenfestival, sportactiviteiten. Drijvende kracht is oprichter Gandhy Poeran (Saramacca, 1949). Poeran, sinds 1968 in Den Haag, begon met organiseren van activiteiten ter bevordering van de integratie in samenwerking met wijkorganisaties. Met Parkpopdirecteur Guus Dutrieux organiseerde hij een Caribbean Festival. Zijn verdiensten op het gebied van integratiebevordering leverden hem de Stadsspeld van Den Haag en een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau op.
De redactie van Schilderswijk.nl bestaat uit bewoners van de wijk die Com Close ondersteunen bij het dagelijks beheer van deze website, er mede voor zorgen dat het platform up to date blijft en gebruikers helpen bij vragen.
Zou jij ook iets willen betekenen voor de redactie? Neem dan contact op via redactieraadschilderswijk@gmail.com.
Op de stadsfiets, bakfiets, omafiets, kinderfiets, racefiets, elektrische fiets, tandem. Door stad, bos en duinen, met uitzicht op de skyline. Fietsen door de stad is heerlijk, duurzaam en snel.
En wat denk je van prettig, schoon, toegankelijk, gezond en betaalbaar? Zoveel redenen om meer te fietsen door Den Haag.
Bij het Den Haag Fietst! Service & Info-punt kan je vanaf dit najaar terecht voor alles wat met fietsen in Den Haag te maken heeft. Denk aan fietsen aanschaffen, huren, of leasen, maar ook aan reparatie, lessen, en fietsroutes.
Want, fietsen is geschikt voor bijna iedereen! Ook voor mensen die er in eerste instantie niet aan denken, of voor wie het vanuit hun cultuur misschien niet zo vanzelfsprekend is als voor anderen.
Zwemles en banenzwemmen voor mannen (maandagavond) en vrouwen (vrijdagavond) in zwembad de Houtzagerij in Den Haag.
Fit Schilderswijk is een programma dat vrouwen uit de Schilderswijk helpt bij afvallen door middel van educatie over gezonde voeding en kookworkshops
Doel: leefstijlzorg voor mensen met suikerziekte in de schilderswijk verbeteren.
Stichting BalanceBuddy koppelt leefstijlmaatjes aan gezinnen. De leefstijlmaatjes helpen het gezin naar een gezondere leefstijl. Hierbij ligt de focus op het kind, maar de ouders worden natuurlijk ook betrokken bij het proces. We helpen hiermee een te zwaar gewicht tegen te gaan of te voorkomen. Samen met u en uw kind zullen we praten over welke hulp er nodig is.
Hoe helpen we uw kind?
We koppelen uw kind aan een leefstijlmaatje. Dit maatje is vaak een student met kennis en ervaring met een gezonde leefstijl. Het leefstijlmaatje helpt uw kind bijvoorbeeld met meer bewegen, gezonder eten en het doen van boodschappen en koken. Ook het zelfvertrouwen van uw kind komt aan bod. Het leefstijlmaatje komt een keer per week, ongeveer 1-3 uur, bij u langs.
De kosten zijn €25 voor 6 maanden.
Graag brengen wij ons initiatief ‘Sammie’s Wereld’ bij jullie onder de aandacht.
Sammie’s Wereld steunt kleinschalige initiatieven, waardoor kinderen mee kunnen doen. In Sammie’s Wereld is alles simpel. Wil je iets betekenen voor een ander? Dan is het delen van je idee genoeg om in aanmerking te komen voor een kleine bijdrage. Er zijn geen ingewikkelde procedures om snel iets voor elkaar te krijgen.
Iedereen kan een aanvraag indienen op www.sammieswereld.org. Hier vind je ook meer informatie over ons initiatief.
Liefs de familie van Sammie
Ben je of ken je iemand die in deze Corona tijd moeite heeft met school of studie? Als onderwijscoach bied ik coaching aan voor scholieren en studenten die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij online onderwijs.
Wat bied ik aan als edu-coach? 1-op-1 online coaching sessies; time management; Productiviteit & leertips; Motivatie boosts; Samen doelen stellen én behalen; Intensieve studiebegeleiding; Talentontwikkeling
Wie ben ik? Ik ben pas cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge met een Master in Onderwijskunde. Daarvóór rondde ik 3 Bachelor studies tegelijk af in 3 jaar tijd. Ik kan je helpen productief en gemotiveerd te blijven, school goed te plannen en het beste uit jezelf te halen!
Bij vragen en/of interesse kan je me e-mailen naar simone.eringfeld@gmail.com. Ik verzorg gratis intake gesprekken. Hartelijk dank!
thuiszorg zorg van 2 tot 24 uur met aandacht voor uw wensen
Nisaa Atfal (Vrouwen voor Kinderen) is een groep Syrische- en Nederlandse vrouwen uit de Schilderswijk, Stationsbuurt en Rivierenbuurt. We hebben elkaar leren kennen via een taalmaatjesproject. Met elkaar zetten we ons in om kinderen, die door de oorlog hun ouders verloren, te steunen. We werken samen met het Molham Volunteering Team. Een team opgericht door studenten van Syrië. Dit Molham Team heeft veel projecten om het leven in de vluchtelingenkampen en grotendeels vernielde dorpen en steden dragelijker te maken.
Nisaa Atfal ondersteunt financieel weeskinderen in het noorden van Syrië (Idlib). Wat nog altijd een oorlogsgebied is. We zamelen geld in om het mogelijk te maken dat het Molham Team de verjaardagen van deze wezen met hen kan vieren. En zo vreugde te brengen op hun speciale dag.
Faust Theaterschool is een Theaterschool op de Prinsegracht voor iedereen van 5 tot 99 jaar. We bieden workshops, masterclasses, korte en lange (vervolg)cursussen! Als het even kan presenteer je jezelf aan publiek: Laat zien wat je allemaal kunt!
-Kinderen: speciale 5-jaar-klas, klas 6-9 jaar en 9-12 jaar
-Jongeren: groepen van 13-18 jaar
-Volwassenen: cursusaanbod van 18-99 jaar.
Bij Faust Theaterschool Den Haag kun je kennismaken en je verder ontwikkelen in het theatervak: naast toneel komen de disciplines stem/zang en beweging/dans ruimschoots aan bod! We gaan op een vrolijke manier serieus samen met het theatervak aan de slag!
Faust heeft de unieke L I F E-methode ontwikkeld, die de lessen voor zowel de beginner als gevorderde speler geschikt maakt: je wordt vooral uitgedaagd om de grenzen van je eigen Lef, Inspiratie, Fantasie en Energie (L I F E) op een laagdrempelige manier op te zoeken. Je krijgt altijd de mogelijkheid om eerst een proefles te volgen. Alle docenten zijn bevoegd en in bezit van een VOG-verklaring.Meer informatie is te vinden op www.theaterschooldenhaag.nl
Non-Profit OrganisatieActiviteitencentrum
School - Ouders - Buurt Samen voor een mooie buurt!
BuBa gaat aan de slag ín de buurt, mét de buurt. Op een positieve manier, want wat je aandacht geeft groeit!
Het komt in allerlei studies naar voren: het is voor een goede ontwikkeling van kinderen belangrijk dat school, ouders en buurt samenwerken. Dat is wat BuBa doet. Via een op PBS gebaseerd pedagogisch programma op de basisschool worden ouders met
elkaar in contact gebracht om betrokken te zijn bij situaties in de buurt ten gunste van de ontwikkeling van kinderen. In samenwerking met
buurtorganisaties en gemeente gaat dit hand in hand met het verbeteren
van de leefomgeving.
Dit is goed voor de leerprestaties,
persoonsontwikkeling en socialisatie van kinderen, en draagt bij aan een
prettiger omgeving voor álle bewoners!
Meer weten? Neem een kijkje op www.locus33.com en ga naar Buurtversterking vanuit de basisschool
BuBa is ontwikkeld door Locus 33 en onderwijsvereniging Verus
Wie zijn wij ?
Het MOC is een veilige plek voor wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Je kunt er terecht voor advies en ontspanning. Door aan activiteiten mee te doen kom je meer in je kracht te staan. Dankzij het team van medewerkers en vrijwilligers voel je je meteen thuis.
Het Multicultureel Ontmoetingscentrum (MOC) wil bezoekers ontwikkelen, ondersteunen en verbinden. We inspireren elkaar met onze verschillende culturele achtergronden en leeftijden. Ons motto: “veel gezichten, één hart”.
Karakteristiek voor het MOC is de actieve en organisatiebrede inzet van vrijwilligers die de ziel en de brandstof van de organisatie vormen en actief zijn op bestuurlijk, leidinggevend en uitvoerend niveau.
Het MOC is in 2007 opgezet vanuit de Heilig Hartkerk, onderdeel van de Willibrordparochie in Den Haag. Nog steeds inspireert het katholiek sociaal denken het beleid en de activiteitendoelen. Het MOC is met name actief in de Schilderswijk
De Johan de Witt Scholengroep is een middelbare school met alle opleidingen binnen het voortgezet onderwijs in huis: vwo, havo, mavo, vmbo kader, vmbo basis & praktijkonderwijs (PrO). Dat biedt veel voordelen. Zo kun je bij ons, als je resultaten goed zijn, altijd opstromen naar een hoger niveau. Je hoeft dan dus niet naar een andere school! Met vier locaties in het centrum en één locatie in het Laakkwartier is er altijd wel een opleiding van het Johan de Witt bij jou in de buurt.
De Johan de Witt Scholengroep is een middelbare school met alle opleidingen binnen het voortgezet onderwijs in huis: vwo, havo, mavo, vmbo kader, vmbo basis & praktijkonderwijs (PrO). Dat biedt veel voordelen. Zo kun je bij ons, als je resultaten goed zijn, altijd opstromen naar een hoger niveau. Je hoeft dan dus niet naar een andere school! Met vier locaties in het centrum en één locatie in het Laakkwartier is er altijd wel een opleiding van het Johan de Witt bij jou in de buurt.
De Johan de Witt Scholengroep is een middelbare school met alle opleidingen binnen het voortgezet onderwijs in huis: vwo, havo, mavo, vmbo kader, vmbo basis & praktijkonderwijs (PrO). Dat biedt veel voordelen. Zo kun je bij ons, als je resultaten goed zijn, altijd opstromen naar een hoger niveau. Je hoeft dan dus niet naar een andere school! Met vier locaties in het centrum en één locatie in het Laakkwartier is er altijd wel een opleiding van het Johan de Witt bij jou in de buurt.
Vereniging van 48 Eigenaren De Hobbeven die zich inzetten voor een leefbare, duurzamen en groene buurt
De Paraplu is ook van u!
Bewonersorganisatie De Paraplu behartigt de belangen van bewoners in de Schilderswijk. Ons doel is een veilige, mooie, schone en kleurrijke wijk. Waar we prettig leven en ons allemaal thuis voelen. Kinderen, oma’s en opa’s, jongeren, mannen en vrouwen.
De Paraplu behartigt de belangen van mensen in de wijk. Iedere actieve bewoner heeft inspraak. Ook u bent van harte welkom. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter.
Samen kunnen we onze ideeën makkelijker uitvoeren. En samen dingen doen is leuk en inspirerend!
Samen staan we sterk!
Om prettig te wonen is het belangrijk dat bewoners rekening met elkaar houden. Maar iedereen is anders. Soms hebben mensen niet in de gaten dat ze overlast veroorzaken. Als u last heeft van zaken in uw straat of buurt, kan dat uw woongenot behoorlijk vergallen. Of het nou geluidsoverlast is, vuilnis op straat, of elke dag hondenpoep op uw stoep.
Wacht niet tot het probleem echt groot wordt, maar kom praten. Samen kunnen we actie ondernemen.
Het kan ook gebeuren dat de gemeente of de woningbouwcorporatie met plannen komt waar veel bewoners tegen zijn. Met de bewonersorganisatie kunnen we gezamenlijk een vuist maken. De Paraplu heeft ervaring in het onderhandelen met instanties. En we beschikken over een nieuwsbrief en een website waarin we zaken aan de orde kunnen stellen. Samen staan we sterk!
De Paraplu ondersteunt u!
Als u iets wilt organiseren voor de bewoners in de wijk, kunt u in de Paraplu professionele ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld met het vinden van financiering, het maken van een draaiboek of het aanvragen van een vergunning. De Paraplu heeft een groot netwerk. We kunnen u wegwijs maken.
Wij denken mee en steken waar mogelijk de handen uit de mouwen.
Hier staan wij voor als bewonersorganisatie
Spreekuur:
Maandag tot donderdag 10:00uur – 14:00uur
Al ruim 10 jaar laat Stagehuis Schilderswijk haar meerwaarde zien. Als burgerinitiatief organiseren bewoners samen met stagiairs uit de wijk activiteiten en projecten voor hun eigen buurt. Waar mensen samen komen ontstaan bijzondere ontmoetingen. Het Stagehuis is een betekenisvolle plek voor dergelijke ontmoetingen en draagt bij aan de empowerment van bewoners en stagiairs, verbinding en participatie in de wijk, en de veiligheid en leefbaarheid rondom het Teniersplantsoen. Het Stagehuis biedt bovendien ruimte om te experimenteren en te innoveren. Daarmee kan ingespeeld worden op de actuele behoeften van bewoners, de talenten van bewoners en het verbeteren van de leefwereld van de wijk.
De stichting Bevordering Beeldvorming Internationale Samenleving (BBIS) stelt zich ten doel door middel van het aanbod van bewonerstours, wijkevenementen en diverse promotionele projecten in Den Haag -en daar buiten- bij te dragen aan een positieve beeldvorming over de Internationale samenleving.
Doel van deze activiteiten is onder meer verdieping en inzicht te geven in het unieke karakter van de internationale samenleving, een bescheiden bijdrage te leveren aan versterking van de lokale economie en de creatie van vernieuwende wijkoverstijgende netwerken.
Vanwege het succes van de Schilderswijk Bewonerstours is eind 2018 de Breaking the Walls Tour geïnitieerd. Hierin streven we ernaar op vergelijkbare wijze de 'Internationale wijken' van Den Haag met elkaar te verbinden.
Meer informatie over de Schilderswijk Bewonerstours, en de activiteiten van de stichting BBIS: www.schilderswijkbewonerstours.nl
Schilderswijk Bewonerstours heeft begin 2019 de tweede prijs gewonnen voor beste buurtinitiatief van Nederland.
De stadsboerderij is een plek in de stad waar u en uw kinderen kunnen zien wat er dagelijks op een boerderij allemaal gebeurt. Iedereen van jong tot oud is welkom. De stadsboerderij is ook een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.De stadsboerderij heeft een educatieve functie: er worden regelmatig lessen gegeven aan bijna alle groepen van het basisonderwijs. Ook is er de mogelijkheid voor scholen om konijnen, cavia’s of kippen te lenen voor in de klas.
Heeft u kleine elektrische apparaten die het niet meer doen? Lever ze dan in op de stadsboerderij! Vaak kunnen onderdelen van deze apparaten hergebruikt worden. Ook lege batterijen kunnen op de stadsboerderijen ingeleverd worden.De stadsboerderijen zijn ook inzamelpunt voor gebruikt frituurvet. De gebruikte vetten kunnen in de originele fles of andere plastic fles/pot worden gegoten en in de speciale 'vetcontainers' op de Haagse stadsboerderijlocaties worden verzameld. Nog te vaak wordt gebruikt vet door het riool gespoeld met als gevolg verstoppingen en vervuiling. Daarnaast wordt er van gebruikt vet biobrandstof gemaakt. Ook kunt u textiel en kleding inleveren, dit komt goed terecht bij het leger des heils
Streetsport is een professionele organisatie die op sociaal veilige playgrounds op een moderne, en laagdrempelige manier sportieve activiteiten aanbiedt om jeugd en jongeren kennis te laten maken met verschillende sporten. Jeugd en jongeren kunnen hierdoor bewuste keuzes maken in sportbeoefening om hun eigen sportieve talenten verder te ontwikkelen.De opvoedkundige kant tijdens onze activiteiten vinden wij belangrijk om de sociale ontwikkeling van jeugd en jongeren en de leefbaarheid in de Haagse wijken te verbeteren.
Binnen de stadsdeelorganisatie is de verantwoordelijk belegd voor het uitvoeren van de integrale dienstverlening van 0-100+ aan de inwoners van Den Haag: het informeren, adviseren, begeleiden, doorverwijzen en organiseren van WMO, Jeugdhulp en Jeugdgezondheidzorg. Er wordt uitgegaan van zowel de individuele behoeften als de dynamiek van maatschappelijke en demografische ontwikkelingen. Preventie is daarbij een belangrijk onderdeel van het takenpakket. De JMO-stadsdelen werken actief samen met de (stedelijke) collega’s en de keten- en netwerkpartners.Binnen de stadsdelen werken we vooralsnog in verschillende homogene teams:
· Jeugdgezondheidzorg
· Jeugdhulp
· Opvoedsteunpunt
· Cursussen
Voor een positief gebaar vanuit onze wijk ontwerpt Rozemarijn producten met lokale bloemetjes erop. De bloemetjes zijn gegeven of gemaakt door mensen in de wijk, en worden verwerkt in patronen voor op producten zoals cadeaupapier, sjaals, fietsstickers, kleding, kussens en behang. Ook zijn er lekkere gebakjes mee versierd, door een bakker in de wijk (Voordeelbakker, Hoefkade), en hebben meerdere initiatieven in de wijk aan dit project meegewerkt. De bedoeling is dat de mensen (juist ook van buiten de wijk), die de producten kopen of te zien krijgen, er een meer positieve indruk van de Schilderswijk door krijgen. Omdat de mooie kanten van onze wijk vaak door mensen over het hoofd worden gezien!
Bij alle bloemen hoort een persoonlijk verhaal van degene waar de bloem vandaan komt, te lezen op de website www.schilderswijksebloemetjes.nl.
Art-S-Cool brengt kunst tot leven in verrassende kunstlessen voor leerlingen en hun ouders en verbindt bewoners met elkaar door spraakmakende kunstprojecten in de wijk. Ook geven we jong kunsttalent graag een steuntje in de rug!
Het Startpunt, IB Worldschool, midden in de Schilderswijk.
Vanaf 2017 zijn wij met het team aan de implementatie van deze onderwijsvernieuwing begonnen. Wij stellen ons kandidaat om in 2020 officieel, de eerste reguliere Nederlandse IB-worldschool te worden. Meer weten? Kom eens bij ons langs en vraag de directie om meer informatie.
De Haagse Sporttuin is een multifunctioneel sportcomplex van 2000m2 dat kinderen uit de Schilderswijk de kans biedt om laagdrempelig deel te nemen aan georganiseerde sportactiviteiten. Het sportcomplex heeft vier multifunctionele sportvelden (3x kunstgras, 1x asfalt) waarop vrijwel iedere sport gespeeld kan worden.
De Haagse Sporttuin wordt georganiseerd door gymjuffen en gymmeesters van basisscholen die, in samenwerking met sociaal – maatschappelijke instellingen binnen de wijk, uitsluitend sportactiviteiten verzorgen. Zeven samenwerkende basisscholen met gezamenlijk ruim 1500 kinderen maken gebruik van de activiteiten op het sportcomplex. Hierbij wordt zoveel mogelijk samengewerkt met sportverenigingen en wijkorganisaties zoals de buurthuizen en buurtsportverenigingen.
De Haagse Sporttuin ligt midden in de Schilderswijk, hierdoor kan een kind de Sporttuin zelfstandig èn veilig bereiken. De meeste sportverenigingen liggen te ver buiten de Schilderswijk om er zonder volwassene naar toe te gaan.
De Haagse Sporttuin is meer. Het biedt kinderen de kans om in een veilige, afgeschermde en pedagogische verantwoorde omgeving buiten te sporten. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken wanneer hun kinderen in de Sporttuin zijn. De continue aanwezigheid van een beheerder, de verplichte begeleiding van kinderen tijdens activiteiten en de beperkte toegankelijkheid van het sportcomplex dienen ertoe dat kinderen zich in zowel motorisch, als in sociaal-emotioneel opzicht optimaal kunnen ontwikkelen.
De Haagse Sporttuin heeft als doelstelling kinderen vanuit een georganiseerd schoolsportaanbod, door te laten stromen naar sportverenigingen. Samenwerking met instellingen binnen de wijk en sportverenigingen is noodzakelijk om deze doorstroom te laten plaatsvinden. Een kind wordt lid van de Haagse Sporttuin, daarna wordt het lid van de dependancevereniging in de wijk, om uiteindelijk lid te worden van de reguliere sportvereniging op de hoofdlokatie van de vereniging.
De Haagse Sporttuin vormt de brug tussen sporten op straat en de sportvereniging.
Perspectief bieden en grenzen aangeven. Begeleiding | Coaching | Empowerment | Projecten | Social investment | Jongeren Aan Zet | Weerbaarheid
Stichting bewoners collectief Schilderswijk is opgezet door een aantal actieve bewoners in Schilderswijk Midden/Oost in 2015 om het bevorderen van de wijkparticipatie ,leefbaarheid en de sociale cohesie in de Schilderswijk.
Theater De Vaillant vind je aan de Hobbemastraat 120. Dagelijks is het theatercafé geopend vanaf 10 uur en kun je binnen lopen voor lunch, diner of gewoon voor een kopje koffie. Iedere dag is anders in De Vaillant. Van lokaal talent tot bekende namen, bij De Vaillant vindt iedereen die mee wil doen een inspirerende plek. Loop vooral eens binnen en wees welkom en Maak het mee!
De vereniging YMCA Schilderskwartier vindt haar oorsprong in het Christelijk Jongeren Verbond. Tegenwoordig maakt het CJV deel uit van het wereldwijd bekende YMCA, dat voor dezelfde christelijke normen en waarden staat en dat dezelfde missie kent als het CJV. De rechtsvorm van vereniging wordt gehandhaafd, waardoor de leden van de vereniging zeggenschap hebben over het doen en laten van de vereniging. De vereniging is ook aangesloten bij de Centrale Stichting YMCA Den Haag.
De vereniging houdt zich bezig met een aantal activiteiten, die onder meer in clubgebouw 'de Hobbel' plaatsvindt