Gevraagd
Helpen

Suggestie voor vaccinatielocatie?

GGD Haaglanden start binnenkort met corona informatiepunten in de wijken. Inwoners van Den Haag kunnen daar vragen stellen aan deskundigen van de GGD, een afspraak maken voor een coronaprik of meteen een coronaprik halen. Als dit goed loopt, worden er meer punten in de stad geopend. Met deze punten maken we het makkelijker om een coronaprik te halen. Annette de Boer, directeur GGD Haaglanden, geeft hierover een interview in de krant.

Waar komen deze informatie- en prikpunten?

De plekken staan nog niet vast. Als we hier meer over weten zullen we u mailen.

Weet u plekken in Den Haag waar we een informatie- en prikpunt kunnen openen?

Geef dit aan ons door via corona@denhaag.nl

Aangeboden
Meedoen

FIT Schilderswijk

Wilt u van uw overtollige coronakilo's af?

Fit Schilderswijk is een programma dat vrouwen uit de Schilderswijk helpt afvallen.

Geïnteresseerd? Ga naar www.schilderswijkfit.jouwweb.nl en doe mee met het programma! U maakt ook kans op een VVV waardebon.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Mail dan naar noavloenen@outlook.com

Prijs

€0
Gevraagd
Meedoen

Deelname onderzoek suikerziekte

Beste inwoners van de Schilderswijk,

Voor een project vanuit het LUMC en TNO zijn wij op zoek naar mensen die zouden willen deelnemen aan een telefonisch interview van maximaal een uur.

We zijn op zoek naar mensen met diabetes type 2 (suikerziekte) die in de Schilderswijk wonen. We zouden u graag wat vragen stellen over uw leefstijl en dingen waar u tegen aanloopt qua verbeteren van uw leefstijl. Ook als u juist heel veel moeite heeft met het volhouden van gezonde gewoontes zouden we u graag spreken.

U krijgt een vergoeding voor uw tijd in de vorm van een Bol.com cadeaubon ter waarde van 15 euro.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar: a.k.smit@lumc.nl.

Met vriendelijke groet,

Anouk Smit

Onderzoeker LUMC

Gevraagd
Idee

Sloopregeling dieselauto’s, brommers

U kunt een vergoeding krijgen voor het laten slopen van uw dieselauto, brommer of snorfiets op benzine. Deze regeling draagt bij aan schonere Haagse lucht. U kunt slooptegoed aanvragen vanaf 13 maart tot en met 31 augustus 2021.

Op 1 juli 2021 krijgt Den Haag een milieuzone voor bestel- en personenauto's op diesel. Dieselauto's met emissieklasse 3 of lager mogen dan niet meer rijden in de stad. Lees meer over de milieuzone voor dieselauto's.

Vanwege de coronamaatregelen is de geldigheid van de voucher waarmee u een fiets, elektrische brommer of snorfiets kunt aanschaffen verlengd. De voucher is 4,5 maand geldig (dat was 3 maanden). 

Wat is het?

Voor een gesloopte dieselauto krijgt u van de gemeente een tegoed van € 1.000.

Voor een gesloopte brommer of snorfiets krijgt u een tegoed van € 400.

Heeft u een geldige Haagse Ooievaarspas? Dan krijgt u een tegoed van € 750 voor een gesloopte brommer of snorfiets. Zo kunnen ook inwoners met een lager inkomen overstappen naar een schonere vorm van vervoer.

U kunt het tegoed besteden aan bijvoorbeeld een (elektrische) fiets of (elektrische) bakfiets, een elektrische brommer of elektrische snorfiets, het openbaar vervoer en het huren van deelauto’s.

Het totale budget is € 500.000 (5 ton). De regeling loopt van 13 maart tot en met 31 augustus 2021, of tot het budget op is. 

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Denhaag.nl

Gevraagd
Meedoen

Subsidie buurtstallingen aanvragen

Wilt u een nieuwe fietsenstalling inrichten en beheren in uw wijk? Of wilt u een bestaande stalling verbeteren of uitbreiden? Vraag dan subsidie aan.

Een buurtstalling is een afsluitbare stalling voor (elektrische) fietsen, bakfietsen en eventueel (elektrische) scooters of scootmobielen. Bewoners in uw wijk krijgen toegang tot de stalling via een abonnement, met een persoonlijke sleutel, pas of app.

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • het inrichten van een nieuwe buurstalling
  • het uitbreiden/verbeteren van een bestaande buurstalling (zoals een geautomatiseerde toegangsdeur, fietsenrekken, verlichting en schilderwerk)
  • een bijdrage aan de exploitatiekosten in de 1e 6 maanden
  • een bijdrage aan de kosten van de officiële opening van de stalling

Hoogte van de subsidie

  • Maximaal € 500 per fietsparkeerplek voor het inrichten van een nieuwe of bestaande stalling, met een maximum tot 50.000 per stalling.
  • Maximaal € 3.500 voor aanvullen van het abonnementsgeld tot maximaal 80% en van het totale aantal fietsparkeerplekken in de 1e 6 maanden.
  • Maximaal € 500 voor het organiseren van de officiële opening.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Denhaag.nl

Aangeboden
Helpen

Tuinafval gratis opgehaald

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 22 maart tot en met 30 april 2021 haalt de gemeente gratis uw snoeihout en takken op. U kunt hiervoor nu een afspraak maken.     

U kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of via het Klantcontactcentrum van de gemeente.

Hoe biedt u het aan?

  • Bind het snoeihout samen. Maak het pakket niet langer dan 1,2 meter.
  • Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben.
  • Bied uw snoeihout voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van uw afspraak.

Waarom snoeihout en takken apart aanbieden?

Van uw tuinafval wordt compost gemaakt. Deze compost kan worden gebruikt voor tuinen en parken. Door uw tuinafval apart aan te bieden, werkt u mee aan een beter milieu.

Klein snoeiafval en bladeren

Klein snoeiafval en bladeren kunt u in de gft-container (kliko) doen. Heeft u veel afval en helpt u mee met het opruimen van bladeren op straat? Vraag dan een 2e gft- container aan via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. Hier vindt u ook de voorwaarden voor deze extra gft-container.

Afspraak verzetten of afzeggen

Een afspraak kunt u uiterlijk 1 dag van tevoren verzetten of afzeggen. Bel hiervoor voor 10.00 uur met 14 070. Afzeggen op de dag van de afspraak kan niet. De chauffeurs zijn dan al onderweg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Afval.

Bron: Denhaag.nl

Zoom