Sloopregeling dieselauto’s, brommers

Gevraagd
Idee

U kunt een vergoeding krijgen voor het laten slopen van uw dieselauto, brommer of snorfiets op benzine. Deze regeling draagt bij aan schonere Haagse lucht. U kunt slooptegoed aanvragen vanaf 13 maart tot en met 31 augustus 2021.

Op 1 juli 2021 krijgt Den Haag een milieuzone voor bestel- en personenauto's op diesel. Dieselauto's met emissieklasse 3 of lager mogen dan niet meer rijden in de stad. Lees meer over de milieuzone voor dieselauto's.

Vanwege de coronamaatregelen is de geldigheid van de voucher waarmee u een fiets, elektrische brommer of snorfiets kunt aanschaffen verlengd. De voucher is 4,5 maand geldig (dat was 3 maanden). 

Wat is het?

Voor een gesloopte dieselauto krijgt u van de gemeente een tegoed van € 1.000.

Voor een gesloopte brommer of snorfiets krijgt u een tegoed van € 400.

Heeft u een geldige Haagse Ooievaarspas? Dan krijgt u een tegoed van € 750 voor een gesloopte brommer of snorfiets. Zo kunnen ook inwoners met een lager inkomen overstappen naar een schonere vorm van vervoer.

U kunt het tegoed besteden aan bijvoorbeeld een (elektrische) fiets of (elektrische) bakfiets, een elektrische brommer of elektrische snorfiets, het openbaar vervoer en het huren van deelauto’s.

Het totale budget is € 500.000 (5 ton). De regeling loopt van 13 maart tot en met 31 augustus 2021, of tot het budget op is. 

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Denhaag.nl

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren