Themabijeenkomst 16 maart: Wonen

Ik mocht vanuit de redactieraad van Schilderswijk.nl aanwezig zijn bij een van de wijkbijeenkomsten over de Wijkagenda voor de komende jaren betreffende Schilderswijk. Dit was de bijeenkomst op woensdag 16 maart waarbij woningcorporaties en bewonersorganisaties uitgenodigd waren. Ik was benieuwd naar wat er allemaal besproken zou worden en was vooral erg geïnteresseerd in de meningen van de genodigden. Maar ook de manier waarop het gesprek verliep, de vragen die gesteld werden vond ik interessant om te horen.

Er waren ongeveer 10-12 personen aanwezig bij de vergadering en ik was blij verrast ‘bekende gezichten’ van de wijk te zien. Er werd meerdere malen aangegeven dat de communicatie veel beter kan tussen de Gemeente en de bewoners. Mensen willen graag geïnformeerd worden en op de hoogte gehouden worden over hetgeen besloten wordt over belangrijke zaken in de wijk.

Er is gesproken over het parkeerprobleem, de afvalproblematiek en het vergroenen van de wijk. Ook is er gesproken over de verborgen armoede in de wijk. De wens is er om meer regie te geven aan de bewoners van de wijk. In dit gesprek is ook gebleken dat de mensen die precies weten hoe het werkt met en bij de Gemeente, sneller dingen voor elkaar kunnen krijgen. Niet altijd zijn dus de procedures van de gemeente erg duidelijk bij de bewoners en kan het lang duren voor je de juiste persoon/afdeling hebt gevonden om iets aan te vragen.

Het gesprek verliep voorspoedig, duurde voor een aantal mensen iets te lang en ik vind zelf dat het gesprek wellicht een andere vorm had kunnen krijgen. Aan het eind heb ik ook zelf mijn punten kunnen inbrengen en dit heb ik gedaan als bewoner van de wijk. Veel herkenbare verhalen gehoord, vele pijnpunten van de wijk opgesomd, verbeterpunten aangedragen door velen tijdens de vergadering en nu is het wachten op de invulling van de Wijkagenda!