Wijkagenda Schilderswijk

non-profit organisatie
Buurtinitiatief

Vrijdagavond 9 december 2022 werd de wijkagenda van de Schilderswijk door bewoners overhandigd aan stadsdeelwethouder Arjen Kapteijns. Bewoners en ondernemers kiezen in een wijkagenda wat zij belangrijke thema’s vinden om de komende vier jaar samen met de gemeente en wijkpartners op te pakken. De belangrijkste thema’s voor de bewoners zijn: samenwerken met partijen en partners in de wijk, het ondersteunen van de ondernemers en de jongeren en meer verscheidenheid in het woningaanbod. 

Stadsdeelwethouder Arjen Kapteijns: “Je kunt altijd het beste van bewoners zelf horen wat belangrijk is voor hun eigen wijk. Er is intensief met bewoners uit de Schilderswijk samengewerkt om deze agenda op te stellen en het is duidelijk dat vertrouwen de rode draad is. Het is mooi om te zien dat we met sommige thema’s al goed op weg zijn. We gaan er met zijn allen onze schouders onder zetten om aan deze thema’s te werken de komende jaren.”

Alle wijken in Den Haag krijgen een wijkagenda waarin de gemeente en bewoners samen vaststellen wat de komende vier jaar de belangrijkste kansen en uitdagingen in de wijk zijn, hierdoor kan de gemeente doelgerichter werken aan verbetering van de wijken.

Volg op deze website alle ontwikkelingen rondom de wijkagenda de komende vier jaar.

Bekijk de wijkagenda hier.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk