Uit het gemeenteblad: werkbus parkeren

Wonen
24 juli 2023
Waar parkeer je je werkbus? Bussen langer dan 6 meter mogen 's nachts niet in een woonwijk geparkeerd worden. In onze wijk hebben veel bewoners een grotere bus nodig voor hun werk, waar laat je die na het werk?

uit het gemeenteblad: werkbus parkeren

Waar parkeer je je werkbus?

Bussen langer dan 6 meter mogen 's nachts niet in een woonwijk geparkeerd worden. In onze wijk hebben veel bewoners een grotere bus nodig voor hun werk, waar laat je die na het werk? Er is in het gemeenteblad een 'aanwijzingsbesluit parkeerverbod grote voertuigen Den Haag 2023' gepubliceerd, met een lijst parkeerlokaties. 

Voor wie en wanneer?

Een bus langer dan 6 meter, of met een lading (buizen op het dak) langer dan 6 meter neemt twee parkeerplaatsen in beslag en mag 's avonds nergens in de schilderswijk geparkeerd worden. Overdag mag de werkbus natuurlijk bij de klus geparkeerd worden, nodig voor de werkzaamheden. Als afwijkende tijden gewenst, kan er een vergunning aangevraagd worden.

waar dan?

In de Schilderswijk wonen veel ZZP-ers die afhankelijk zijn van een werkbus voor het vervoer van materialen. Toch is er in onze buurt geen veilige parkeerplaats voorzien, maar de bussen mogen wel geparkeerd worden, bij ons het dicht in de buurt:

Fruitweg, noordwestzijde tussen Televisiestraat en Troelstrakade; en op de Binckhorst, Binckhorstlaan tussen Mercuriusweg en Jupiterkade, Castorweg (zuidwestzijde), Jupiterkade, Junostraat (zuidoostzijde), Mercuriusweg, Meteoorstraat en Plutostraat.

en andere afwijkende voertuigen?

Een aanhangwagen, camper of caravan mag niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op de weg geparkeerd staan.

Zie verder: www.denhaag.nl/nl/parkeren/waar-parkeren-en-kosten/parkeren-met-de-camper-of-lange-voertuigen.htm

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Redactie Schilderswijk.nl
-15