Maak kennis: Suze Robertson in Mesdag

Cultuur
30 januari 2023

Ken je de Suze Robertsonstraat, waar basisschool Startpunt Internationaal is? Over de naamgeefster van deze straat is nog tot vijf maart de tentoonstelling te zien over haar kunst en leven in Museum Panorama Mesdag.

Suze Robertson werd geboren op de Toussainkade en onder andere opgeleid aan de Haagse Academie voor Beeldende kunst. Ze woonde op verschillende plekken in Den Haag.

In een tijd dat dat niet gebruikelijk was, volgde zij haar eigen weg. Zij werd een belangrijke en toonaangevende kunstenaar. Maar ook was ze met haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen in de kunstwereld, de wegbereider voor andere vrouwelijke kunstenaars. Ze had het niet makkelijk in die kunstwereld, de titel van de documentaire en podcast over haar leven en werk is dan ook haar motto 'beter bestreden dan genegeerd'.

De schilderijen en tekeningen van Suze Robertson werden in binnen en buitenland geëxposeerd, met de verkoop kon ze haar gezin onderhouden. Deze zeer geëmancipeerde vrouw overleed honderd jaar geleden.

ms jan23

een film over haar:

https://www.youtube.com/watch?v=sueEjrshjQQ

tentoonstelling bezoeken?

https://panorama-mesdag.nl/museum/

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Redactie Schilderswijk.nl
-14