De Buur(t)vrouwen waren weer op stap!

Sociaal
27 november 2022

De Buur(t)vrouwen waren weer op stap! Na twee jaar corona-stilte organiseerde de werkgroep Buur(t)vrouwen weer een vrouwen-ontmoeting. Luisa - éen van de drijvende krachten achter Buur(t)vrouwen - nam kontakt op met Amare. De bijna zestig vrouwen die reageerden op de uitnodiging om samen naar Amare te gaan. Ze konden kiezen tussen een rondleiding of een dansvoorstelling. Amare ontving de Buur(t)vrouwen op 17 november voor de rondleiding met kennismaking met het residentieorkest. Op 8 december gaat een andere groep Buur(t)vrouwen naar de dansvoorstelling van de Vlaamse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Nu snap ik het dat dit allemaal veel geld kost! In de stromende regen liepen we naar Amare, waar Mariska ons gastvrij ontving. Eerst samen de roltrappen op, naar de koffie in de personeelskantine en onze gids Elly.

En dan direct het eerste hoogtepunt, de enorme concertzaal voor 1500 toehoorders. Alles werd duidelijk uitgelegd, ook de werking van de akoestische panelen - om het geluid te dempen of te kaatsen - het flexibele podium en het wegschuiven van de stoelenrijen voor een pop-concert. Door de ruimte voor staplaatsen kunnen er dan 1000 bezoekers meer in de zaal. De bewondering voor alle mogelijkheden deed één van de vrouwen verzuchten 'er wordt steeds gepraat over kostbare kaartjes, maar nu snap ik het dat dit allemaal veel geld kost'. Terwijl iedereen genoot van de ruime zaal en de lekkere stoelen, maakte de fotograaf van De Wijkkrant (Rivierenbuurt/Spuikwartier), een foto voor onze wijkmedia te gebruiken. Onder leiding van onze gids dwaalden we daarna door het ruime gebouw.

Vrouwen uit drie buurten ontmoeten Chef-dirigent Anja Bihlmaier. Met het Residentieorkest maakten we kennis via haar zakelijk & artistiek directeur Sven Arne Tepl. Hij legde ons heel veel uit over het orkest. Ook hoe het orkest in onze wijken werkt in het muziekonderwijs. Vervolgens werden we meegenomen naar de oefenzaal van het Residentie-orkest om een repetitie bij te wonen. Daar ook weer een verassing. Chef- dirigent Anja Bihlmaier kwam met ons praten en het muziekstuk uitleggen. Daarna genoten we van een privé-concert!

Tot slot stond in de Stadskantine de Buur(t)vrouwen de lunch voor ons klaar. Iedereen was onder de indruk van het gebouw, maar ook van de grote gastvrijheid waar we van genoten hebben. De naam Amare werd in vele talen 'geproefd'; 'lief hebben/ to love' het meest passend bleek de betekenis in Napolitaans dialect 'A Mare= naar de zee'.  

Tips hoe je gebruik kunt maken van Amare:

  • Ga gewoon naar binnen bij Amare, van 8 tot 20uur kun je naar binnen lopen en ook gebruik maken van de Stadskantine.
  • Gratis lunchconcerten elke maand, ticket reserveren eerstvolgende: 17 februari 2023!
  • vanaf 2+:  https://www.amare.nl/nl/agenda  

wie zijn de buur(t)vrouwen? Buur(t)vrouwen is in 2007 ontstaan in de Stationsbuurt rond buurthuis Parada en met steun van de bewonersorganisatie Buurtstation. Een groep vrouwen (3x Joke, Kathleen, Kim, Luisa, Marijke & Madeleine) organiseert zo nu en dan 'een ontmoeting'.  Samen iets te ondernemen, met als doel dat vrouwen elkaar zien, spreken, leren kennen. De bezoeken aan Amare zijn de 22e en 23e keer dat zo'n ontmoeting georganiseerd wordt. Wilt u op de mailinglijst? stuur dan een mailtje naar stationsbuurtvrouw@gmail.com.

m.s. nov22 foto Steven Scholten www.stevenscholten.com

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Redactie Schilderswijk.nl
Contactpersoon

Neem contact op met Redactie:

-14