Maak kennis: Sportvoorzieningen!!!

Sport
1 november 2022

'Tot een uur van te voren kun je nu een sporthal huren'.

De Houtzagerij is een compleet sportcentrum met zwembad en een sporthal. Met het zwembad - waar jaarlijks zo'n 1600-2000 leerlingen zwemles krijgen - hebben we al kennisgemaakt. Van de sporthal wordt gebruik gemaakt door veel Haagse scholen uit de buurt, zoals ‘t Palet en het Johan de Witt College, maar ook het Haags Montessori Lyceum komt soms sporten in de Schilderswijk. 

Teamhoofd Rembrandt Nieuwveld is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van drie sporthallen: Oranjeplein, Transvaal en de Houtzagerij. In de zomerperiode is het rustig, maar in oktober gaan de middelbare scholen en sporters binnen sporten.  Niet alleen scholen maken gebruik van sporthal de Houtzagerij, ook sportverenigingen, zaalvoetbalteams en welzijnsorganisaties. Sporthal de Houtzagerij is een grote zaal van 45 bij 25 meter, met tribune. De sportzaal heeft badmintonvelden, basketbalvelden, volleybalvelden, een handbalveld en een voetbalveld.

De sporthal wordt soms ook gehuurd voor kleine evenementen. Recent was dat bijvoorbeeld het bokstoernooi tijdens het Schilderswijk Festival. Ook werd het zwembad dit jaar verhuurd voor iets bijzonders: het toneelstuk Trojaanse wijven werd in het zwembad gespeeld in april/mei.

Vraag aan Rembrandt, kan iedereen de sporthal de Houtzagerij of Oranjeplein huren? ‘Dat kan, voor sportactiviteiten kun je de beschikbaarheid online in de webshop zien. Als de sportzaal of een veld beschikbaar is, kan er meteen een reservering gemaakt worden. Dat kan tot één uur van tevoren. Wanneer iemand de sporthal wil huren voor een andere activiteit of een klein evenement, dan kijken we samen met de afdeling Sportverhuur naar de mogelijkheden hiervoor.’

Website: www.denhaag.nl/sportverhuur

Webshop: www.denhaag.nl/sportwebshop

m.s. sept'22

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Redactie Schilderswijk.nl
-11