Maak kennis: teamhoofdSportvoorzieningen

Sport
26 oktober 2022

Maak kennis: teamhoofd Sportvoorzieningen Rembrandt Nieuwveld, stadsdeel Centrum

'Leren zwemmen is meters maken'

Tijdens deze zomervakantie konden de volwassenen voor banenzwemmen op de woensdag- en vrijdagochtend terecht. Dat maakte nieuwsgierig, want andere jaren was de Houtzagerij tijdens de zomervakantie gesloten voor recreatief zwemmen. We zijn het gaan vragen bij Rembrandt Nieuwveld, teamhoofd Sportvoorzieningen voor stadsdeel Centrum. Zijn uitleg: 'We organiseren in de vakanties 'turbozwemmen'. Dat is extra zwemles van 3 of 4 dagen achter elkaar. Daar profiteren ook de banenzwemmers van, omdat het zwembad dan extra open is'. Hij legt de ambities uit waarvoor het team van de Houtzagerij - 21 medewerkers, waarvan 14 zwemonderwijzers - zich inzetten: 'alle leerlingen die de basisschool verlaten, hebben een zwemdiploma op zak'. 

De Houtzagerij is een echt zwemles bad. Schoolzwemmen is onze basis, met jaarlijks zo'n 1600-2000 leerlingen. Rembrandt legt uit 'leren zwemmen is meters maken'. Bij schoolzwemmen hebben de leerlingen 45 minuten per week les. 

Er zijn ook ouders die hun kinderen op zwemles doen via de gemeente. Het afgelopen schooljaar hebben ongeveer 1500 kinderen hun zwemdiploma gehaald in de Houtzagerij. Er is wel een wachtlijst voor zwemles voor de jeugd. 'Ons speerpunt is het wegwerken van de wachtlijsten. Daarom hebben we de lesmogelijkheden uitgebreid, doordeweeks en in het weekend worden er extra zwemlessen gegeven. Op de woensdag- en zaterdagmiddag is er vrijzwemmen, dan kunnen ouders zelf oefenen met hun kinderen.  

Rembrandt legt uit dat de Houtzagerij echt een zwemles bad is: 'echte recreatiebaden zijn zwembaden de Blinkerd, het Zuiderpark, het Hofbad en Overbosch en de Waterthor, met een golfstroom, duikplanken en glijbanen. De Houtzagerijheeft wel elke eerste zaterdag van de maand de Speel-in, met speelkussens in het water. Helemaal ingericht voor kinderen, van 14.30-16.00uur'.

Voor informatie over openingstijden en zwemlessen: 

Website: www.denhaag.nl/zwemmen (openingstijden, zwemactiviteiten en zwemles)

Webshop: www.denhaag.nl/sportwebshop (inschrijven zwemles en zwemvorderingen inzien)

m.s. sept'22

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Redactie Schilderswijk.nl
-17