Opening Gouden Lunchroom

Sociaal
12 september 2022

Eerste stap aantrekkelijk winkelen Hoefkade gezet.

Zaterdag 10 september opende Burgemeester Jan van Zanen de ‘Gouden Lunchroom'. Ondernemer en eigenaar Abdelilah el Yandouzi richtte zijn zaak vrouwvriendelijk in. Met een sfeervolle inrichting en een gevarieerde menukaart hoopt hij dat vrouwen hier makkelijker naar binnen stappen. De gemeente Den Haag en ondernemers uit de Schilderswijk werken samen om winkelstraten zoals De Hoefkade en de Koningstraat meer te laten opbloeien. Zo wordt het winkelaanbod aantrekkelijker gemaakt. Hierbij houdt men bij de uitstraling en het aanbod ook rekening met vrouwen. 

Burgemeester van Zanen werd tijdens de opening kleurrijk verrast door een liveoptreden van een traditionele dansband uit Marrakesh. De muziekband Asmâa Hamzaoui + Bnat Timbouktou waren aanwezig tijdens het gnawafestival in Den Haag van 8 t/m zo 11 september. 

Een van de organisatoren van het www.gnawafestival.nl en tevens ondernemer en aanjager van de Hoefkade Moustapha Barbouch (MJG) had de band als verrassing uitgenodigd voor de opening van de Gouden Lunchroom. 

Herinrichting Hoefkade 

Een ander plan om het imago van de Hoefkade te verbeteren is om het deel tussen Hollands Spoor en de Vaillantlaan van gevel tot gevel opnieuw in te richten. De Hoefkade is één van de straten die valt binnen het stadsnetwerk van sterfietsroutes. Dit zijn bestaande fietsroutes die beter en veiliger gemaakt worden. Tijdens een aantal bijeenkomsten van de gemeente hebben ondernemers breder gekeken hoe de Hoefkade verbeterd kan worden. Deze straat zal over ruim een jaar helemaal vernieuwd worden. Er wordt een 30 km zone ingericht. De straat blijft tweerichtingsverkeer voor auto's. Ook komt er meer groen, zitgelegenheden en wordt de bestrating vernieuwd. Planning is begin 2024 met de uitvoeringswerkzaamheden te starten.  

Wijkagenda Schilderswijk  

Vóór de zomer is samen met ondernemers, bewoners en wijkorganisaties de inhoud voor de wijkagenda Schilderwijk samengesteld. Hierin zijn vijf thema's benoemd om de komende vier jaar aan te werken. Het organiseren van ondernemers en met hen samen te werken is één van de onderwerpen. Nadat de wijkagenda binnen het gemeentebestuur is afgestemd wordt deze winter de uitvoering gestart. 

Klik hier voor meer informatie over de wijkagenda.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren