Bescherm uw kind tegen kinderziekten

Gezondheid
13 mei 2022

Alle 9-jarigen in Den Haag krijgen binnenkort een uitnodiging voor hun laatste prikken tegen DTP-BMR. Deze twee vaccinaties beschermen uw kind tegen bof, mazelen en rodehond, en tegen difterie, tetanus en polio. 

De uitnodigingsbrief van het RIVM voor deze vaccinaties ontvangt u op 17 mei. Het vaccineren gebeurt in juni, bij alle locaties van het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) in Den Haag. Op 13, 14, 20, 21 en 28 juni kunnen 9-jarigen voor hun prikken terecht bij CJG-locatie Centrum, aan de Paviljoensgracht 1 in Den Haag.

Vaccinaties gratis en veilig

De vaccinaties die het CJG geeft, zijn gratis en veilig. Weet u dat het DTP-vaccin al sinds 1965 in het vaccinatieprogramma is opgenomen? Voor het BMR vaccin is dat sinds 1987. Dat betekent dat we heel veel ervaring hebben met deze vaccinaties. Door het vaccinatieprogramma komt polio in Nederland niet meer voor. En difterie bijna niet meer. Vaccineren blijft belangrijk.

Zie voor meer informatie over de prikken tegen DTP-BMR de website van het CJG: DTP-BMR - Centrum Jeugd & Gezin Den Haag (cjgdenhaag.nl).

Moska: Ouders hebben vragen over vaccineren #denhaagvaccineert - YouTube

Wie

Kinderen
Jongeren