De Haagse Sporttuin Schilderswijk

non-profit organisatie
Sportcentra
Beweging

Multifunctioneel sportcomplex

De Haagse Sporttuin is een multifunctioneel sportcomplex van 2000m2 dat kinderen uit de Schilderswijk de kans biedt om laagdrempelig deel te nemen aan georganiseerde sportactiviteiten. Het sportcomplex heeft vier multifunctionele sportvelden (3x kunstgras, 1x asfalt) waarop vrijwel iedere sport gespeeld kan worden.

Samenwerking

De Haagse Sporttuin wordt georganiseerd door gymjuffen en gymmeesters van basisscholen die, in samenwerking met sociaal – maatschappelijke instellingen binnen de wijk, uitsluitend sportactiviteiten verzorgen. Zeven samenwerkende basisscholen met gezamenlijk ruim 1500 kinderen maken gebruik van de activiteiten op het sportcomplex. Hierbij wordt zoveel mogelijk samengewerkt met sportverenigingen en wijkorganisaties zoals de buurthuizen en buurtsportverenigingen.

Veilig en zelfstandig

De Haagse Sporttuin ligt midden in de Schilderswijk, hierdoor kan een kind de Sporttuin zelfstandig èn veilig bereiken. De meeste sportverenigingen liggen te ver buiten de Schilderswijk om er zonder volwassene naar toe te gaan.

De Haagse Sporttuin is meer. Het biedt kinderen de kans om in een veilige, afgeschermde en pedagogische verantwoorde omgeving buiten te sporten. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken wanneer hun kinderen in de Sporttuin zijn. De continue aanwezigheid van een beheerder, de verplichte begeleiding van kinderen tijdens activiteiten en de beperkte toegankelijkheid van het sportcomplex dienen ertoe dat kinderen zich in zowel motorisch, als in sociaal-emotioneel opzicht optimaal kunnen ontwikkelen.

Ons doel

De Haagse Sporttuin heeft als doelstelling kinderen vanuit een georganiseerd schoolsportaanbod, door te laten stromen naar sportverenigingen. Samenwerking met instellingen binnen de wijk en sportverenigingen is noodzakelijk om deze doorstroom te laten plaatsvinden. Een kind wordt lid van de Haagse Sporttuin, daarna wordt het lid van de dependancevereniging in de wijk, om uiteindelijk lid te worden van de reguliere sportvereniging op de hoofdlokatie van de vereniging.

De Haagse Sporttuin vormt de brug tussen sporten op straat en de sportvereniging.

Wie

Kinderen
Jongeren

Waar

Bosboomstraat 12
Den Haag

Contact

Neem contact op met De Haagse Sporttuin:

De Haagse Sporttuin Schilderswijk
Contactpersoon
-10