Brief Multicultureel Vrijetijdscomplex

Cultuur
1 maart 2021

Afgelopen maand stuurde de gemeente Den Haag aan Ondernemers en bewoners in de omgeving van de Paul Krugerlaan een brief met daarin een toelichting op het stopzetten van het project Multicultureel Vrijetijdscomplex Transvaal. Hieronder de tekst van de brief.

Geachte heer, mevrouw,

Sinds 2014 is de gemeente Den Haag bezig met de ontwikkeling van een Multicultureel Vrijetijdscomplex in Transvaal (MVC Transvaal). De locatie daarvoor is het terrein van de bouwmarkt Karwei bij de Uitenhagenstraat.

Met het bouwproject wil de gemeente de economie van de wijk versterken en een plek bieden voor sociale en culturele activiteiten in Transvaal.

Door juridische en economische ontwikkelingen heeft de gemeente helaas moeten besluiten het project te stoppen en opnieuw te kijken naar de invulling van dit bouwproject. In deze brief geven wij hierop een toelichting.

Wat is er gebeurd?

De gemeente sloot in 2014 een overeenkomst met projectontwikkelaar Medina Real Estate Company B.V. (MREC) over de bouw van het MVC Transvaal. Dit bouwplan omvatte een hotel en bestemmingen voor cultuur, ontspanning, horeca, wonen, sport, gezondheid en onderwijs. Ook zou er ruimte voor ambachtelijke ondernemers komen.

Sinds 2015 zijn de gemeente en MREC in gesprek over de mogelijkheden om het plan binnen de afspraken te bouwen. Helaas is dat niet gelukt en langer doorpraten heeft geen zin. Aan MREC wordt nu een voorstel gedaan om de overeenkomst te beëindigen. De wethouder heeft de gemeenteraad hierover per brief geïnformeerd (RIS307797).

We willen u snel duidelijkheid geven over de toekomstige invulling van deze locatie en de manier waarop de gemeente bewoners en ondernemers van Transvaal hierin kunnen participeren. 

Heeft u vragen over dit project? Neem dan n contact op met Katleen van den Meerschaut, projectleider bij de gemeente Den Haag, katleen.vandenmeerschaut@denhaag.nl of via telefoonnummer 14070. 

Voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Den Haag via www.denhaag.nl/contact of op telefoonnummer 14 070 (op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur).

 

Met vriendelijke groet,

Hassan el Houari

Stadsdeeldirecteur Centrum

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren