Van der Vennestraat: herinrichting

mobiliteit
26 oktober 2020

De Van der Vennestraat wordt opnieuw ingericht. De maximum snelheid gaat van 50 naar 30 kilometer per uur. De werkzaamheden beginnen in november 2020. De herinrichting is in de zomer van 2021 klaar.

Wat gaat er gebeuren?

  • Het asfalt wordt vervangen door klinkers
  • De stoepen worden opnieuw bestraat
  • Drempels worden opnieuw aangebracht
  • Bij de moskee en het gedeelte tussen Vaillantlaan en Van der Neerstraat worden de stoepen breder en de rijbaan smaller
  • De zijstraten worden in een haakse hoek aangesloten op de Van der Vennestraat
  • Er gaan 5 parkeerplaatsen weg om ruimte te maken
  • Alle bomen blijven staan.

Inzage nieuwe situatie

De nieuwe inrichting komt ter inzage te liggen bij bewonersorganisatie De Paraplu, Van der Neerstraat 238. U kunt de nieuwe inrichting ook zien op een informatiebord op straat. Of u kunt deze aanvragen via het e-mailadres verkeersveiligheid@denhaag.nl.

Planning

De werkzaamheden duren naar verwachting van half november 2020 tot en met juli 2021.

Digitale inloopbijeenkomst

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus (COVID-19) organiseert de gemeente een digitale inloopbijeenkomst. De bijeenkomst is op maandag 12 oktober 2020 van 19.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst vertellen medewerkers van de gemeente over de werkzaamheden. Via de chat kunt u vragen stellen die live worden beantwoord. De uitzending kunt u bijwonen door op onderstaande button te klikken. (Maak op deze pagina de keuze voor ‘bekijk op het web’.)

Inloopbijeenkomst bijwonen

(externe link)

Kunt u niet live meekijken? De uitzending kunt u ook achteraf bekijken.

Informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit project, stelt u die op de digitale bijeenkomst. Of neemt u contact op met Paul Ebben, omgevingsmanager gemeente Den Haag, via het emailadres verkeersveiligheid@denhaag.nl.

Bron: Denhaag.nl

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren