FILM school 2024

Cultuur
8 december 2023

FILM school geeft jongeren de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en coaches uit de Nederlandse filmindustrie te werken aan hun eigen korte film. Zes maanden lang ga je met de chosen ones aan de slag en word je ondergedompeld in de wereld van schrijven, regisseren, acteren, editen en nog veel meer. Alle facetten van het vak komen aan bod en met al deze kennis op zak werk je gezamenlijk toe naar het realiseren en produceren van maar liefst drie korte films. A dream come true!

Vanaf februari 2024 gaan we weer van start in Den Haag en daarvoor bieden we plek aan 18 jongeren tussen de 17 en 26 jaar. 

Ken jij het filmtalent waar wij naar op zoek zijn?

FILM school is op zoek naar jongeren met ambitie en drive. Of ken jij iemand met talent of passie voor film, deel dan dit bericht vooral en zorg ervoor dat de talenten zich aanmelden. 

Aanmelden

Ga naar https://rosestories.nl/academy/film-school/ voor meer informatie en meld je aan en claim je plek voor 2024! Je kan je aanmelden tot 8 januari 2024. Tevens kun je hier meer informatie vinden over FILM school en beeldmateriaal van de vorige edities. Bekijk hier alvast de preview van vorig jaar.   

FILM school

FILM school is een maatschappelijk educatief project waarin jongeren (17-26 jaar) met diverse achtergronden wekelijks samenkomen om workshops op het gebied van film te volgen. Tijdens dit zes maanden durende traject worden de deelnemers begeleid en klaargestoomd om aan het einde van de rit hun eigen korte film te draaien.

Ons doel is om jongeren de kans te bieden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het filmvak. En met name jongeren die normaal gesproken misschien niet de kans krijgen om naar de kunst- of filmacademie te gaan of moeite hebben met het pad hier naartoe te vinden en wel heel nieuwsgierig en gemotiveerd zijn. Met FILM school willen wij gehoor geven aan de sterke behoefte die er heerst naar nieuwe, positieve verhalen, inspirerende rolmodellen en zo het bieden van kansen en nieuwe perspectieven aan hopelijk de nieuwe generatie filmmakers!

Wie

Jongeren