Opgeknapt Cruyff Court heropend

Sport
18 november 2022

Onder grote belangstelling van buurtkinderen, vaders en moeders werd woensdag 16 november 2022 het opgeknapte Cruyff Court aan het Teniersplantsoen heropend. Er ligt een nieuwe grasmat, het hekwerk rond de Court is hersteld, NOCNSF regelde graffiti tekeningen van de Nederlandse Olympische Sporters op de wanden. Tijdens de heropening werd ook een sociaal convenant getekend door alle samenwerkende partijen op deze waardevolle sportplek voor de kinderen in de buurt. Stadsdeeldirecteur Centrum, Hassan El Houari opende de bijeenkomst waarna directeur Job Schenau (Werkgevers Sport Den Haag), Simon van Rooijen, (Cruyff Foundation) en directeur Wijkz Den Haag, Irma Bolhuis volgden.

Stadsdeeldirecteur Centrum, Hassan El Houari: Geweldige heropening van het Cruijff Court. Grote opkomst, leuke sfeer, enthousiaste kinderen, grote betrokkenheid van bewoners en organisaties” .

Hele middag sporten

Na de opening konden de kinderen de hele middag meedoen aan allerlei sportactviteiten. Said Bettah van BBG Boxing verzorgde een boksclinic. Er was poolvoetbal, pannavoetbal en schietschijfvoetbal.

Sportieve hart van de Schilderswijk

Het Cruyff Court, Teniersplantsoen ligt in het hart van de Schilderswijk en is in 2009 aangelegd. In deze week heerst er veel bewegingsarmoede en zijn er weinig sportverenigingen. Door samen met verschillende sportpartners een uitgebreid sport en bewegingsprogramma te bieden wordt getracht overgewicht onder jeugd en jongeren tegen te gaan. Daarnaast trekken de jongeren in de buurt met verschillende achtergronden samen op en is het samen sporten een positieve verbindende factor.

Samenwerkende partners

De partners die samen afspraken maakten in het beheren en het aanbieden van activiteiten voor de buurt zijn: de gemeente Den Haag, Wijkz, Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH), Stagehuis Schilderswijk, Stadsboerderij Schildershoeve, MOC Schilderswijk, Stichting Jeugdwerk, Woningcorporatie Haag Wonen, Politie Haaglanden, Buurtkamer Teniersplantsoen, Basisschool Palet.

 

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen