Zebra Welzijn is nu Wijkz

Sociaal
18 januari 2022

Zebra Welzijn, een van de organisaties die in de Schilderswijk sinds jaar en dag actief is op welzijnsgebied, heeft recent een naamsverandering ondergaan en heet nu Wijkz. Ook in de organisatie is het een en ander veranderd. Hieronder de brief die Wijkz daarover recent stuurde aan haar partners in de wijk:

Geachte geadresseerde,

Middels deze brief informeren wij u graag over de fusie van Mooi, Voor en Zebra Welzijn per 1 januari 2022 tot de nieuwe welzijnsstichting Wijkz. De naam zegt het al: de wijk staat centraal. Nieuwsgierig naar Wijkz, bekijk de video.

De inzet van de professionals in de wijk, ten dienste van de Haagse inwoner, blijft centraal staan.

Wij anticiperen met deze verandering op uw en onze wens om het gebiedsgerichte werk nog dichter aan te laten sluiten op de vragen, wensen en behoeften van inwoners in de straat, wijk of buurt in uw stadsdeel. Kleinschalig uitgevoerd vanuit vakkundige teams van welzijnsprofessionals. De stedelijke dienstverlening vanuit de Servicepunten XL krijgt een eenduidige aansturing, rekening houdend met de specifieke situatie en noden van inwoners in uw stadsdeel.

Concreet betekent dit voor uw stadsdeel dat de manager gebiedsgericht werken vanaf 1 januari Desiree Hodes is. Zij zal voor uw stadsdeel het 1e aanspreekpunt zijn en de leidinggevende van de kinderwerkers, jongerenwerkers, opbouwwerkers en bewonersondersteuners. Voor de WMO gefinancierde individuele ondersteuning in de wijk, herkenbaar via de Servicepunten XL, zal Mariel de Jong de leidinggevende zijn. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de inzet en samenhang van de dienstverlening in uw stadsdeel.

De openstelling van de welzijnsaccommodaties en aansturing van beheerders (en waar relevant spelbeheerders) ligt bij Mariëlle Jansen, manager Sociaal beheer. De komende maanden zullen de diverse managers u benaderen in het kader van verdere kennismaking, en om te onderzoeken waar we elkaar nog meer kunnen vinden en gezamenlijk op kunnen trekken.

We verwachten op deze wijze nauw aan te sluiten bij de herijking van het professioneel welzijnswerk. Een professionele welzijnsorganisatie die investeert in vakmanschap, werkt aan impactmeting en datasturing, luistert naar de inwoner en vaart op de kennis, ervaring en expertise en de passie van haar welzijnsmedewerkers. En die dit doet vanuit de verbinding met het fijnmazige netwerk in de wijk.

Met veel enthousiasme kijken wij uit naar een gezamenlijk optrekken in partnerschap in de komende jaren en willen wij u bedanken voor het tot dusver in ons gestelde vertrouwen.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk