Programma Voetnoot in De Vaillant

Cultuur
30 september 2021

Op 6 oktober zijn Attry Ramdhani en Karim Elloutta te gast bij het programma Voetnoot* en worden ieder gedurende een half uur bevraagd door twee Haagse publicisten van nu. Stap voor stap leiden zij ons naar diepere thema’s die herkenbaar zijn in onze stad en diverse volkswijken. Het programma om 20.00 uur is live te volgen voor publiek en wordt gestreamd op devaillant.nl/Voetnoot. Toegang is gratis.

Maandelijks vindt in theater De Vaillant het programma Voetnoot* plaats, een nieuw Haags podium voor gesprekken, filosofie, twijfel en zielenroerselen. Hizir Çengiz en Mohammed El Baroudi zijn jonge Haagse publicisten en gaan in gesprek met verscheidene bronnen, op zoek naar de verhalen van de stad en de wijken. Voetnoot* is geboren uit het gemis van een plaats voor uitwisseling van frustraties en herkenning. Aan een wijk waar meer over dan mee gepraat wordt geeft Voetnoot* een belangrijke stem.

Hizir Çengiz gaat in gesprek met Attry Ramdhani. Als geestelijk verzorger en pandit begeleidt hij patiënten in het Haaglanden Medisch Centrum, die vaak worstelen met een schuldvraag. Verder werkt Ramdhani al een decennia bij de hindoetempel Ram Mandir. Deze tempel is meermaals geteisterd door geweld. Hoe Ramdhani zijn gemeenschap gerust stelt vertelt hij aan Hizir tijdens Voetnoot*.

Mohammed El Baroudi gaat in gesprek met Karim Eloutta (1996), hij is een spoken word artiest, dichter en studeert aan de hogeschool Rotterdam om leraar maatschappijleer te worden. Sinds 2018 vormt de podiumkunst een stabiel thuis voor zijn gedachten die bewegen tussen werelden van opgroeien, het leven (dunya), het hiernamaals (akhirah) en het hebben van zowel de Nederlandse als Egyptische nationaliteit. Als coördinator van Poetry Circle Den Haag en docent in opleiding timmert hij hard aan de weg voor een nieuwe generatie van wereldverbeteraars. Ook blijft hij zichzelf verbeteren: in 2020 won hij de derde plek bij het NK Poetry Slam. Rouw, onzekerheid en navigeren door het volwassen leven vormen de rode draad in zijn werk. In een tijd waar de afstanden nog nooit zo groot zijn geweest, poogt Karim met zijn woorden intimiteit te bieden.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk