Breed Buurt Overleg update

18 juni 2020
Geachte BBO-ers,
Het is voorlopig niet mogelijk om te vergaderen, maar we houden jullie graag op de hoogte van de reacties die ik ontving, en informatie die we kregen.

• Gandhy Pilot liet per omgaande weten Het gaat de betere kant op ,doordat wij gehoor aan de regels geven. Heel veel goeds, Take care, Gandhy

• Onze oud-voorzitter Wessel Verdonck gaat het redelijk naar omstandigheden, hij is erg gelukkig met de wekelijkse maaltijden!

• Rabia laat weten dat er vanuit de Paraplu aktie wordt ondernomen voor mensen die dat nodig hebben. Wie informatie wil delen kan contact met haar opnemen.

• Hannah Linder is nu de afdelingsmanager van Domus Oranjeplein (Leger des Heils). Ze stelt zich voor, aangezien ze voorlopig niet naar een Breed Buurt Overleg kan komen:
'Mijn naam is Hannah Linder. Ik werk tijdelijk op locatie Domus 1,2 Oranjeplein als Afdelingsmanager. De hoop en verwachting van het Leger des Heils is dat er vanaf november een vaste afdelingsmanager zal zijn. Voor mij is dit een bijzonder plek om te werken. Ik vind het fijn om met het team samen te werken aan zo goed mogelijke begeleiding van de deelnemers. Dat is een flinke uitdaging, zeker in deze bijzondere tijd van de anderhalve meter samenleving. Veel deelnemers doen goed hun best om zich aan afspraken te houden. Voor sommige deelnemers is dit te veel gevraagd, al blijven we hen attenderen.

Ook realiseer ik mij dat het leven naast of in de buurt van Domus van omwonenden wat vraagt. En daarom lijkt het me prettig om korte lijnen te hebben. Ik kan niet garanderen dat alles opgelost kan worden, wel kan ik garanderen dat ik opmerkingen serieus neem en altijd zal kijken wat we kunnen doen om de situatie zo goed mogelijk te krijgen. Ook kan ik de opmerkingen uit de buurt bespreken met de bewonerscommissie of tijdens een bewonersvergadering. En heb ik korte lijnen met de wijkagenten.

Dus als er iets gaande is of u heeft een verzoek, tip of opmerking, mail of bel mij gerust. hannah.linder@legerdesheils.nl

• Harko Pilot - projectleider voor Hoefkade en de verkeers-afsluitingen - werk niet meer voor de gemeente Den Haag. Hanneke Scholten is nu de projectleider voor de herinrichting Hoefkade en Paul Ebben trekt de verschillende voorgenomen afsluitingen. Ze zijn beiden gevraagd om ons te laten weten wat er wel/niet gaande is.

• afsluitingen met de pollen: Paul Ebben mailde per omgaande: 'we gaan van de zomer de pollers plaatsen, waarmee de afsluitingen definitief worden. Naar verwachting gaan we eind juni aan de slag. Ik verwacht deze/komende week officieel te mogen communiceren over de plaatsing van de pollers Hoefkade/Parallelweg.
Wat betreft de reeds geplaatste afsluitingen. Dat gaat redelijk. We hebben een periode gehad dat het paaltje in de Slijpmolen steeds werd verwijderd. Daarom hebben we toen besloten de schrikhekken weer tijdelijk terug te plaatsen. De hekken zijn echter niet wenselijk om erg lang te laten staan. Momenteel zijn we dus druk bezig met een iets meer ‘definitieve’ vorm voor de afsluiting die niet zo maar te verwijderen is.'

• hoe verdere verloop is van onze OV-opmerkingen weet ik nog niet, we hebben nog geen bericht ontvangen


Met vriendelijke groet,
Mohani Ramlal, voorzitter
Madeleine Steigenga, secretaris

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Thijs Moesker
-3