Twee keer twee kittens gevonden in Schilderswijk

20-05-2020

Op donderdag 7 mei ontving de Dierenambulance Den Haag e.o. een melding over twee kleine kittens bij een boom aan de Seghersstraat. Twee dagen later worden er weer twee kittens gevonden, nu aan de Brueghelstraat. Van de vier kittens is er eentje inmiddels overleden.

De kittens bleken drie à vier weken oud en extreem onder de vlooien te zitten. Vlooien kunnen kittens letterlijk leegzuigen: ze nemen zoveel bloed op dat er bloedarmoede ontstaat. De kittens zijn met spoed naar het hospitaal van de dierenambulance gebracht, waar de medewerkers de vlooien te lijf zijn gegaan: eerst met een uitgebreide wasbeurt en daarna met vlooienkam en pincet. De kittens waren te zwak om te protesteren en kregen een plekje in de warme couveuse. Hun toestand was kritiek.

De volgende ochtend moest de dierenarts helaas besluiten om één kitten te euthanaseren. Het diertje was te zwak: hij had niet alleen zware bloedarmoede, maar ook moeite met ademhalen. Ook de andere drie kittens zijn er nog niet. Ze zijn veel te mager en moeten flink aansterken. Inmiddels zijn ze overgebracht naar een ervaren pleegmoeder, die al jarenlang moederloze kittens opvangt. Vanwege hun fragiele gezondheid is de toekomst onzeker.

Dit leed is makkelijk te voorkomen. Katten zijn enorm vruchtbaar. Elk jaar komen er duizenden katten op straat terecht met alle gevolgen van dien. De dierenambulance roept iedereen op om zijn kat te laten castreren/steriliseren en zo veel dierenleed te voorkomen.

Waar

Wagenstraat 185 Den Haag

Contact

Thijs Moesker
Contactpersoon

Neem contact op met Thijs:

-25