Bonnenactie voor voedselbank verlengd

27-03-2020

Klanten van Voedselbank Haaglanden kunnen ook in april gebruik maken van een supermarktbon om boodschappen te doen. De gemeenten Den Haag en Rijswijk hebben besloten langer noodhulp te bieden. Zoetermeer zal heel binnenkort een besluit nemen.

De gemeenten bekijken per maand of de noodhulp verlengd moet worden. Vanwege de coronamaatregelen heeft Voedselbank Haaglanden de deuren moeten sluiten. Klanten van de voedselbank ontvangen daarom in deze periode elke week via de uitgiftepunten een supermarktbon ter waarde van 15 euro in plaats van een voedselpakket. Met deze bon kunnen ze zelf boodschappen halen bij de Jumbo. Gezinnen van 4 of meer personen ontvangen in april elke week 2 bonnen. De afgelopen 2 weken gold dit voor gezinnen van 5 of meer personen.

De eerste noodoplossing was toegezegd voor maart. Nu hebben de gemeenten budget beschikbaar gesteld om de bonnenactie in elk geval tot 1 mei te laten doorlopen. “We zijn erg blij met dit goede nieuws”, aldus Henk Baars, vicevoorzitter van Stichting Voedselbank Haaglanden. “We zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer open te gaan. Zodra het veilig is voor klanten en vrijwilligers gaan we met volle kracht aan de slag. Fantastisch dat de gemeenten in deze zware tijden te hulp schieten”.

Hoewel de deuren van de voedselbank gesloten zijn, gaat de inzameling van voedsel wel door. Grote aanbiedingen kunnen worden gemeld bij info@voedselbankhaaglanden.nl Voor kleinere aanbiedingen staan aan de achterzijde van het distributiecentrum aan de Boomaweg 101 in Den Haag, onder de luifel, kratten klaar. Elke werkdag tussen 10 en 12 uur is het hek open en zijn vrijwilligers aanwezig. Wie voedsel over heeft, kan dit zelf in de kratten zetten. Vanwege de voedselveiligheid neemt de voedselbank van particulieren alleen houdbaar voedsel in ontvangst. Henk Baars: “Dit gebruiken we op een later moment voor de voedselpakketten. Ook met het doneren van een geldbedrag helpt u ons enorm”.

Kijk voor meer informatie op www.voedselbankhaaglanden.nl

Waar

Wagenstraat 185 Den Haag

Contact

Thijs Moesker
Contactpersoon

Neem contact op met Thijs:

-14