Schilderswijk Ruimt Op

25-02-2020

Beste (buurt)partner,

Met de slogan: Schilderswijk ruimt op! gaat de actiemaand maart bijna beginnen! Alle acties die uit de bijeenkomst naar voren kwamen zijn inmiddels gepland of zijn in voorbereiding! Echter, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus mocht jij met je organisatie nog niets hebben bedacht, doe het dan snel. Je kunt mij altijd bellen of mailen voor inspiratie.

Waarom deze actie?
Veel mensen uit de Schilderswijk willen hetzelfde: een schone en prettige buurt om in te wonen. Eerder organiseerden betrokken ouders van de Beatrixschool in samenwerking met Buurtversterking vanuit de Basisschool (BuBa) een themabijeenkomst over zwerfafval en plantten zij bloembollen op het schoolplein. Ook op andere plekken in de wijk lieten bewoners al zien dat ze het afval willen aanpakken, zoals de groep buurtvaders die een opruimactie organiseerde. Met de actie-maand willen we deze mooie initiatieven uitbreiden en iedereen laten zien dat de Schilderswijk in actie komt voor een schone buurt.

Wat gaat er gebeuren?
Voorbeelden van activiteiten in de actiemaand zijn:

Wekelijks gaan scholieren van de Johan de Witt samen met mensen van Den Haag Werkt de omgeving van de school aan het Vermeerpark opruimen.
Jongeren maken onder leiding van Art-S-Cool een kunstwerk van zwerfafval: het Afvalmonster.
Jongeren gaan de straat op om filmpjes te maken hoe je met je afval om gaat in de Schilderswijk.
Als afsluiter van de campagne is er op 2 april de Opruimdag. Hier kunnen bewoners de spullen die ze niet meer gebruiken, kunnen inleveren of ruilen.
En wat kun jij doen?
Ook jij kunt een actie organiseren die past bij jouw organisatie. Alles is mogelijk. Ook als je nu al opruimacties organiseert, willen wij jouw activiteiten graag in het zonnetje zetten met Schilderswijk ruimt op!

Plaats je activiteit eenvoudig en snel op deze website
Wil jij als deelnemer aan Schilderswijk ruimt op! je activiteit, nieuwsbericht of oproep plaatsen op dit geheel vernieuwde platform? Dat is zo gebeurd!

Log in met de volgende gegevens: schilderswijkruimtop@hotmail.com (gebruikersnaam) en Schilderswijk (wachtwoord)
Klik op de blauwe knop Ga naar mijn wijkconnect
Klik bovenaan de pagina op Organisatie
Je komt nu in het profiel van Schilderswijk ruimt op en kunt door aan de linkerkant van de pagina op Agenda, Prikbord of Nieuws te klikken iets plaatsen door de stappen te volgen
Heb je hulp nodig bij het plaatsen van informatie op de website. Neem dan contact op met de beheerder van Schilderwijk.nl, Thijs Moesker (via de knop City Mondial in het menu van www.schilderswijk.nl ).

Wat doen wij?
Flyers en posters: Naast de website kun je je activiteit ook met flyers en posters promoten. Neem contact op met Annelies Rebel (zie ondertekening) voor promotiemateriaal.
Facebookcampage: In maart voeren we via Facebook een campagne om de opruimacties te promoten.
Afsluitende activiteit: Als afsluiter van de campagne helpen we mee met de organisatie van een spetterende Opruimactie op 2 april.
Deze campagne is ontstaat uit het initiatief van de bewoners en buurtpartners van het Frans Hals en Vermeerkwartier. Doe mee en maakt de Schilderswijk weer een stukje mooier.

Waar

Wagenstraat 185 Den Haag

Contact

Thijs Moesker
Contactpersoon

Neem contact op met Thijs:

1