Schilderswijk Moeders genomineerd voor een Appeltje van Oranje Stem

06-01-2020

Buurtcentrum De Mussen is dit jaar genomineerd voor een Appeltje van Oranje met het project De Schilderswijk Moeders! Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar ‘Maatjes ben je samen’. Dit thema slaat volledig op de Schilderswijk Moeders. Tussen 6 januari en 15 januari hebben we uw stem hard nodig! Stemmen kan via onderstaande link.

De Schilderswijk Moeders zijn 22 getrainde vrijwilligers die andere vrouwen in de Schilderswijk ondersteunen bij kleine en grote problemen. Dagelijks komen de Schilderswijk Moeders achter de voordeuren van de gezinnen in de Schilderswijk en signaleren daar zaken die veelal voor de reguliere hulpverlening verborgen blijft. Indien nodig zorgen zij dat er hulpverlening op gang komt. Op deze manier vervullen zij een brugfunctie tussen informele en formele zorg. De Schilderswijk Moeders hebben de afgelopen jaren meer dan 1500 gezinnen in de wijk ondersteund. Ook hebben de moeders zich persoonlijk ontwikkeld. Zo hebben sommige contactvrouwen werk gevonden of zijn een opleiding gaan volgen. De moeders zijn belangrijke rolmodellen in de Schilderswijk geworden.

Appeltjes van Oranje
De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. In mei reikt Koningin Maxima aan de drie winnaars een Appeltje van Oranje uit op Paleis Noordeinde.

De Appeltjes van Oranje 2020 staat in het teken van sociale projecten die maatjes voor langere tijd bij elkaar brengen.

Waar

Wagenstraat 185 Den Haag

Contact

Thijs Moesker
Contactpersoon

Neem contact op met Thijs:

-44