Maak kennis: Alex Bergman

Sociaal
19 mei 2022

'De Schilderswijk is hier niet mee opgeschoten en heeft er nog niets voor teruggekregen'

Zo verwoordde Alex Bergman eind februari de gemoedstoestand van de bewoners, naar aanleiding van de enquete over alle verkeersmaatregelen. Met deze woorden sprak Alex de raadsleden van de commissie leefomgeving aan, als voorzitter van bewonersorganisatie Schilderswijk 'De Paraplu'. 

Alex Bergman is getrouwd met een Schilderswijkse en kwam zo in 1977 in de wijk te wonen. Na vijf jaar kon het stel een huis 'met een eigen trap' krijgen in het Regentessekwartier, en verhuisden. Maar als ze op bezoek gingen bij familie aan de Hoefkade, liepen ze altijd via de Herderslaan en daar stond een huis te koop, reden om zich eind vorige eeuw weer in de Schilderswijk te vestigen.  

Maar hoe wordt je dan voorzitter van De Paraplu? 'door het straatgebeuren. De aankleding van de straat voor de WK 2010'. De samenwerking tussen een aantal buurmannen verliep zo voorspoedig dat ze het jaar daarop een straatfeest wilden organiseren in de Herderslaan. 'Zo kwam ik terecht bij De Paraplu, om via hen subsidie aan te vragen bij de gemeente voor dat feest. Aletta werkte toen als ondersteuner bij De Paraplu, zij vroeg me direct voor het bestuur van De Paraplu.'  

Toen Ismet Bingöl als voorzitter vertrok, volgde Alex hem op in 2020, tijdens het begin van de Coronacrisis. 'Het was hard werken tijdens de Coronacrisis om degenen die het nodig hadden in de wijk te ondersteunen.' Alex zijn vaste klus is het bijhouden van facebook. 'via facebook konden we na de brand in de Wouwermanstraat snel de bewoners bereiken, voor hulp aan de getroffenen'. U kunt Alex altijd bereiken via info@deparapludh.nl en het volgen van facebook.com @schilderswijknetwerk - Community 'Wij zijn de Schilderswijk.nl'.

Madeleine Steigenga

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Redactie Schilderswijk.nl
Contactpersoon

Neem contact op met Redactie:

-2