Maak kennis: Diny de Schrijver-Vissers

Sociaal
25 april 2022

Altijd druk, altijd 100% inzet als vrijwilliger in onze buurt: maak kennis met Diny.

Tussen de winkels aan de Hobbemastraat vind je op nummer 184 clubhuis 'De Hobbel' van YMCA Schilderskwartier. In de agenda van Schilderswijk.nl vind je de data waarop de activiteiten zijn.

Diny is hier de top-vrijwilliger, al zestig jaar is betrokken bij het Jongerenwerk op Christelijke grondslag in onze buurt. Als rasechte Schilderswijkse - geboren in de Gerard Doustraat - ging ze als zevenjarige al mee met het zomerkamp. Dat was toen eigenlijk alleen voor jongens, maar met een vader die in de leiding van het kamp zat, mocht ze al jong mee om te helpen. En dat is ze blijven doen. Met haar - inmiddels overleden - echtgenoot zette ze zich samen in voor de Christelijke Jongeren Vereniging, nu YMCA. Aanvankelijk had de YMCA drie panden in de Schilderswijk, die sneuvelden in de sloopwoede tijdens de stadsvernieuwing. 'We hebben veel moeten knokken, om een pand in de buurt te behouden' vertelt Diny, die trots is op 'De Hobbel'. Daar is iedereen welkom. Nog steeds is de oecumenische boodschap de basis van de YMCA. Die achtergrond wordt niet vertaald naar bidden en schriftlezing, maar praktisch toegepast: heb uw naaste lief en heb respect voor elkaar. Zoals Diny uitlegt 'het hoeft niet hoogdravend, het gaat erom hoe je met mensen omgaat, en om alles te delen.' Heel bijzonder zijn de zomerkampen van de YMCA. Diny gaat nog steeds graag mee: 'van Koningin Juliana kreeg de YMCA toestemming om te kamperen in de bossen van Het Loo te Apeldoorn, deze kampen worden nog steeds georganiseerd, twee weken per jaar. Heel bijzonder, want er is geen officiële camping, alles wordt voor deze twee weken opgebouwd.' 

Laatste vraag aan Diny: Wat kan beter? Natuurlijk altijd vrijwilligers nodig voor het werk en praktische zaken, zoals een parkeer- of een bezoekersvergunning voor de vrijwilligers die zich inzetten voor 'De Hobbel'!

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Redactie Schilderswijk.nl
Contactpersoon

Neem contact op met Redactie:

-15