Inspraak buurt op in de raadscommissie

Wonen
24 februari 2022
Bewonersorganisatie Schilderswijk De Paraplu: Geachte raadsleden, Met de 4 afsluitingen op de grenzen tussen de Schilderswijk met de Stationsbuurt en het Oude Centrum zijn twee wijken gelukkig, maar wij, de Schilderswijk, niet. Jammer voor ons, is de

3 insprekers maakten gebruik van hun recht. Rita Tesselaar (Weeshuis), Alex Bergman (namens bewonersorganisatie De Paraplu), David Sanders als persoon.

Lees hieronder de inspreektekst van bewonersorganisatie De Paraplu:

Geachte raadsleden,

Met de 4 afsluitingen op de grenzen tussen de Schilderswijk met de Stationsbuurt en het Oude Centrum zijn twee wijken gelukkig, maar wij, de Schilderswijk, niet.

Jammer voor ons, is de conclusie gebaseerd op de analyse van 'gemiddelde' reistijden en trajectlengtes. Niet op het dagelijkse woon-werkverkeer van gewone mensen tijdens de spitsmomenten, wanneer half Den Haag via het Calandplein 'De Put' en onze Vaillantlaan Den Haag in- of uit rijdt.

Uw eerste doel was het vergroten van de aantrekkelijkheid en veiligheid voor voetgangers en fietsers van onze Hoefkade en de Stationsweg/Wagenstraat. Daar lijkt dat gelukt, maar op de Hoefkade niet.

Want veiliger? De ongelukken lijken zich verschoven naar een ander deel van de Hoefkade .

Aantrekkelijker? de beloofde herinrichting Hoefkade voltrekt zich pas in 2024. Dan wordt er fors vergroend, maar u raadt het al, de inrichting met de gezellige rode klinkertjes-stoepen die de Stationsbuurt sieren, zijn op, precies op het punt met de Hoefkade-pollen, de grens tussen Stationsbuurt en Schilderswijk!

Uw tweede doel - geen doorgaand verkeer tussen de Schilderswijk en de Stationsbuurt - is effectief bereikt.

Vluchten kan niet meer uit onze wijk.

Tijdens de spitsmomenten, en bij elke kleine obstructie elders koersen onze bewoners en hun bezoek radeloos door de wijk, op zoek naar een uitweg!!! 

Onze conclusie op basis van uw analyse en enquete is:

De 'winst' van deze verkeersmaatregelen gunnen we onze buren.

Maar 'het verlies' is een door afsluitingen geïsoleerde Schilderswijk, zo voelen en ervaren een groot deel van de bewoners het . 

De Schilderswijk is hier niet mee opgeschoten en heeft er nog niets voor teruggekregen.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Madeleine:

Madeleine Steigenga
Contactpersoon
-16