Stem nu op jonge meiden uit de Schilderswijk voor Nationale Jeugdhulpprijzen 2019

Ontmoeten
21 november 2019
Sinds maart 2019 komen er ongeveer 15 meiden uit groep 7/8 uit de Schilderswijk op woensdagmiddag samen in het Stagehuis. Samen met de stagiaires Social Work praten zij met elkaar over school, hun vrienden en actualiteiten in de wijk of media. Uit deze groep is nu het project Girlz ontstaan. “Ik voel me hier thuis,” vertelt Ibtesam (12 jaar), “we kunnen hier over alles praten.”

Samen met partners in de wijk en sociaal cultureel werkers vanuit de eigen organisatie, hebben de meiden zelf thema’s benoemd waarop zij zich willen ontwikkelen. Identiteit staat hierin centraal. “We hebben met de meiden een programma gemaakt waarin we leuke en leerzame activiteiten met elkaar afwisselen,” vertelt Souraya (21 jaar). Zij woont zelf ook in de buurt en neemt net als de andere begeleiders deel aan de School des Levens. “Wij wilden vanuit de School des Levens iets gaan doen voor kinderen uit de wijk en zagen toen de mogelijkheden met deze meidengroep.”

“Meiden in de Schilderswijk hebben veelal te maken met verschillende, conflicterende verwachtingen. Culturele verschillen tussen de cultuur van hun ouders en de maatschappij met bijbehorende verwachtingen maken het lastig een eigen weg te vinden,” vertelt Imane (21 jaar) verder, “Met Girlz willen we de meiden begeleiden bij het vinden van hun eigen stem en pad.” Samen met de meiden en Nikki van Driel (sociaal cultureel werker) hebben zij een programma gemaakt waarin de jonge meiden hun talenten ontdekken, zelfbeeld vormgeven en zelfvertrouwen versterkt wordt. Nikki vertelt over het doel van Girlz: “Door hen bewust te maken van zichzelf, hun mogelijkheden en dromen, worden zij minder beïnvloedbaar voor negatieve verleidingen of invloeden en staan ze sterker in hun schoenen.” Met Girlz wordt een basis gelegd aan het ontwikkelen van vrouwelijke rolmodellen van de toekomst in de Schilderswijk. Deze rolmodellen zijn weer nodig om de volgende generatie meiden te inspireren en ondersteunen bij het vormgeven van hun leven. Romaisa (10 jaar) zegt: ”Het lijkt wel of ik allemaal zussen erbij heb.”

Girlz is als het enige Haagse project genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen. Deze wordt iedere 2 jaar uitgereikt aan bijzondere en veelbelovende projecten en initiatieven die zich inzetten voor jongeren binnen de jeugdhulp. Naast een juryprijs, maakt Girlz ook kans op de publieksprijs. “We zijn supertrots dat we nu al kans maken op een grote Nederlandse prijs”, vertelt Nihad (20 jaar), “Ik ben heel blij dat we voor deze jonge meiden dit project kunnen doen. Het geeft mij een goed gevoel om hen te helpen met het vormgeven van hun leven.“ Stemmen kan t/m 26 november 2019 via https://nationalejeugdhulpprijzen.nl/stemmen/ en klik dan op ‘Girlz’.

Waar

Teniersstraat 13
Den Haag

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Anne-Frieda Neijenhuis
-58