Lijsterlijn zoekt dringend vrijwilligers

Sociaal
29 oktober 2021

Er wordt steeds vaker gebeld naar de vrijwilligers van de Luisterlijn. Dag en nacht bieden zij een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Via chat, telefoon en e-mail. In januari start er een nieuwe training om vrijwilligers op te leiden in Den Haag. De Luisterlijn is dringend op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen.

De Luisterlijn wordt vaker gebeld dan ooit. In 2021 beantwoordden de vrijwilligers van de Luisterlijn ongeveer 10 % méér telefoontjes dan in diezelfde periode vorig jaar. Het aantal vrijwilligers is te laag om de groei te kunnen opvangen. Om dit op te vangen zijn er dringend nieuwe vrijwilligers nodig. Zij krijgen een professionele training en begeleiding. 

Echt iets betekenen

Jos, een van de vrijwilligers uit Den Haag vertelt: “Ik heb juist voor dit vrijwilligerswerk gekozen omdat ik iemand kan helpen met mijn luisterende oor, in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek. Door echte aandacht te geven en de juiste vragen te stellen, kan ik mensen op hun gemak stellen. Dan komen ze de dag net even wat beter door. Daarnaast is het heerlijk iets voor een ander te kunnen betekenen.’’ Een andere vrijwilliger vult aan: ‘’We bieden geen hulp, maar door alleen al te luisteren, kun je het verschil maken.” In locatie Den Haag zijn nu 85 vrijwilligers actief maar dat moeten er meer worden.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is al 60 jaar dé organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 28 locaties voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht anonieme gesprekken via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden goed opgeleid en continu begeleid. Kun jij goed luisteren en heb je interesse? Meld je dan via www.deluisterlijn.nl.

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn?

Kijk dan op onze website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk