Jonge wijkbewoners zetten eigen zaalvoetbalcompetitie op in Schilderswijk

08-11-2019

Vanaf 1 november 2019 start een eigen wijkcompetitie voor zaalvoetbal in de Schilderswijk van Den Haag. Geïnspireerd door hun eigen ervaringen met de zaalvoetbalcompetitie van enkele jaren geleden, hebben Mahmut Simsek (18) en Redouan Lamkadam (17) er nu zelf een opgezet. “Met de Schilderswijk Soccer Competitie spelen verschillende teams met spelers tussen 13 en 15 jaar iedere vrijdagavond in Sporthal De Houtzagerij tegen elkaar,” vertelt Mahmut, “De team komen vanuit de hele wijk, en daarbuiten,” vult Redouan aan. Beide zijn enorm trots op hun prestatie om de competitie op te zetten.

“Het idee kwam toen we met de School des Levens bezig waren,” vertelt Mahmut, “Wij wilden vanuit dat programma iets gaan doen voor kinderen uit de wijk.” Redouan vertelt dat hij zelf heel graag voetbalt, maar dat een zaalvoetbalcompetitie ontbreekt. “Dat heeft mij geïnspireerd om een samen met andere jongens van Stagehuis Schilderswijk er een op te zetten. En kijk nou hoeveel kinderen met plezier wedstrijdje tegen elkaar spelen?!” Samen met andere jongens van het Stagehuis hebben zij het plan geschreven, voor fondsen gepitched, folders laten maken, de zaal geregeld en het wedstrijdschema opgezet. De winnaar van de competitie wint niet alleen roem, maar natuurlijk ook een prachtige beker.

De aftrap voor de competitie vond afgelopen vrijdagavond plaats. Begeleiders van verschillende teams kwamen met 5 tot 7 spelers per team naar de Houtzagerij voor de officiële inschrijving. Ook werden al de eerste wedstrijdjes gespeelt. “De kinderen hebben plezier met elkaar, bewegen veel en leren netjes met elkaar omgaan,” vertelt Redouan. “Ook als de wedstrijd tegenzit,” vult Mahmut aan, ”We stimuleren sportief gedrag binnen en buiten het veld. Verliezen hoort erbij, dan feliciteer je de winnaar en ga je nadenken over
hoe je de volgende keer wel kan winnen.”

Waar

Wagenstraat 185 Den Haag

Contact

Thijs Moesker
Contactpersoon

Neem contact op met Thijs:

-50