Doe mee met de Schilderswijk ruimt op

Door: Annelies Wolswinkel-Rebel annelies.rebel@denhaag.nl 06-23179857

Maart=actiemaand!

De Schilderswijk gaat de strijd aan met zwerfvuil en ander afval. In de maand maart zijn in het Frans Hals en Vermeerkwartier opruimacties met en door bewoners en organisaties van deze wijken. Vind je - net als de meeste mensen in de Schilderswijk - een schone en opgeruimde straat belangrijk? Doe dan mee met een opruimactie of organiseer zelf een activiteit die bij jou (of jouw organisatie) past.

Waarom deze actiemaand?
Veel mensen uit de Schilderswijk willen hetzelfde: een schone en prettige buurt om in te wonen. Op initiatief van betrokken ouders organiseerde de Beatrixschool met Buurtversterking vanuit de Basisschool (BuBa) een themabijeenkomst over zwerfafval. Dit combineerde zij met het planten van bloembollen op het schoolplein. Ook op andere plekken in de wijk lieten bewoners al zien dat ze willen aanpakken, zoals de groep buurtvaders die een opruimactie organiseerde.

Wat kan ik doen?
Loop bijvoorbeeld mee met een van de opruimwandelingen door de buurt. Of kom naar de afsluitende Opruimdag waar je spullen die je niet meer gebruikt, kan inleveren. Ook door scholen en organisaties in de buurt worden er verschillende opruimactiviteiten georganiseerd. Zo maken kinderen van zwerfafval echte kunstwerken.

Kijk in de kalender (klik hierboven in het menu) voor de acties en doe mee!

Zelf een actie organiseren?
Natuurlijk kun je zelf (of als organisatie) ook een activiteit organiseren. Neem contact op met Annelies Rebel voor promotiemateriaal.

Tip
Zoek je hulp bij het organiseren van een opruimactiviteit? Gebruik het prikbord.

Heb je vragen over dit platform en hoe je een actie aanmeldt?
Neem dan contact op met de beheerder van Schilderwijk.nl, Thijs Moesker (via de knop City Mondial in het menu).

Bezoek ons

Spui 70
2511BT S-Gravenhage

  Contact