Herstart uitgiftepunten Voedselbank

29 april 2020
Deze week donderdag start de Voedselbank Haaglanden weer met de uitgifte van voedselpakketten! Deze week voelt als een generale repetitie met alle nieuwe veiligheidsmaatregelen.

“We zijn heel blij dat we weer voor onze klanten aan de slag kunnen”, aldus vice-voorzitter Henk Baars. “We hebben alle nodige veiligheidsmaatregelen genomen. We zijn heel dankbaar dat de gemeenten onze klanten de afgelopen weken met supermarktbonnen hebben geholpen. Ook defensie zijn we dankbaar voor alle hulp tot nog toe”.

De aanvoer van voedsel bij het distributiepunt aan de Boomaweg is weer hersteld. Henk Baars: “Wel hebben we strikte maatregelen genomen. Bijvoorbeeld veiligheidsschotten bij de lopende band en een beschermingspakket voor vrijwilligers bij de uitgiftepunten. De inhoud van de voedselpakketten wordt verpakt in plastic en/of papieren tassen, zodat veelvuldige aanraking zoveel mogelijk wordt vermeden”.

Supermarktbonnen worden alleen nog uitgereikt bij enkele uitgiftepunten die nog geen pakketten kunnen leveren. Bij het overgrote deel van de uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer ontvangen klanten van de Voedselbank volgende week weer een voedselpakket.

Klik voor meer informatie op onderstaande link

Contact

Neem contact op met Thijs:

Thijs Moesker
Contactpersoon
-13