Aangeboden

AED bij De Mussen

Door: Bert de Vries bert.de.vries@demussen.nl
Beste bewoner,

Sinds enkele weken hangt er op het pand van de Mussen tegenover het Meester de Bruinplein een AED, herkenbaar aan de rode kast.
De AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, de AED wordt ingezet bij mensen met een Hartstilstand.
Een hartstilstand overkomt je, een Hartstilstand is niet hetzelfde als een hartinfarct of een hartaanval, bij een Hartstilstand verliest het Hart zijn pompfunctie waardoor en geen bloed en zuurstof meer circuleert naar onder andere vitale functies in het lichaam.
Aangezien een Hartstilstand altijd onverwacht gebeurt is het heel erg belangrijk dat de AED zo snel mogelijk wordt ingezet, tijdens een Hartstilstand fibrilleert het Hart de 1e 5 a 10 minuten, in deze fase maakt je de meeste kans met een AED in een geslaagde reanimatie.
Door het toebrengen van een elektrische schok in het Hart probeer je het onjuiste ritme van het Hart (fase van fibrilleren) om te zetten in het juiste ritme van het Hart om de o zo belangrijke pompfunctie terug te krijgen.

De meerwaarde van de AED is enorm, 40-45 Nederlanders hebben iedere dag te maken met een Hartstilstand buiten het ziekenhuis, de cijfers laten zien dat slechts 14% van deze mensen de reanimatie overleeft en dus 86% van de mensen overlijdt, met de inzet van de AED de 1e 5-10 minuten stijgt het slagingspercentage naar de 65-70 %!!!

Met de AED red je mensenlevens mee en telt iedere seconde!!

De Nederlandse Hartstichting zet zich in voor de inzet van Burger Hulpverleners, de Burgerhulpverlener wordt gealarmeerd als er iemand in de wijk reanimatiebehoeftig is zodat er zo snel mogelijk met de AED gestart kan worden met de reanimatie!!

Als we met z’n allen zuinig zijn met de AED in de wijk kunnen we mensenlevens redden!
Deel via sociale media Stuur mij een bericht
Media
Prijs
Prijs op aanvraag
Reageer