WERKCOMFERENTIE SCHOOL DES LEVENS

Door:
Lilian Soekhlal
School des Levens

De unieke werkwijze van Stagehuis Schilderswijk is de basisgedachte voor de proeftuin voor de Maatschappelijke Diensttijd, School des Levens ; de jongeren zijn de producent van hun eigen diensttijd.

Vanuit de School des Levens worden jongeren uit de wijk gevraagd zelf maatschappelijke projecten met schoolkinderen te initiëren, te organiseren en uit te voeren, vanuit hun eigen interesse, passie en leefwereld. De School des Levens heeft op 1 maart 2019 haar deuren geopend en duurt tot september 2020.

Iedere deelnemer zet zich gedurende 6 maanden (doorlooptijd) gemiddelde 8 uur per week in.
Hierdoor blijft het voor de jongeren mogelijk de School des Levens te combineren met zijn/haar opleiding of (tijdelijk) werk. Jongeren kunnen zich inschrijven via onderstaand contactformulier. De motivatie van de jongeren is doorslaggevend voor deelname aan de School des Levens, niet sekse, etnische, sociale of religieuze achtergrond, strafblad, opleidingsniveau of het hebben van een diploma – voorwaarde is dat hij/zij gemotiveerd is om mee te doen en zich op basis van eigen mogelijkheden, interesse en passie samen met elkaar willen inzetten voor de wijk.

De begeleiding van de jongeren bestaat uit inspiratiesessies en trainingen, projectteambijeenkomsten, één-op-één begeleiding, peer-to-peer begeleiding en individuele externe training of coaching op basis van behoefte van jongeren. Het programma wordt bepaald door de jongeren en wordt ingedeeld naar de volgende thema’s:
1. Identiteit en zelfbeeld
2. Burgerschap en maatschappelijk bewustzijn
3. Participatie en leiderschap
4. Religie en maatschappij
5. Communicatie en social skills


Na de inspiratiesessie gaan de deelnemers met minimaal 5 schoolkinderen aan de slag voor een activiteit of een project (reeks activiteiten) in de buurt.

De School des Levens biedt totaal 30 jongeren (en 150 schoolkinderen) de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een rolmodel voor de kinderen en middels eigen georganiseerd maatschappelijke activiteiten voor de wijk een positieve ervaring op te doen zodat zij de rest van hun leven kunnen terugkijken aan een belangrijk bepalend moment in de ontwikkeling van hun identiteit en
zelfbeeld.

In de School des Levens worden de jongeren uitgedaagd en gevoed om buiten hun bekende omgeving te leren kijken, luisteren en denken. Naast het aanbod van inspiratiesessie en trainingen die bijdragen aan het ontdekken en ontwikkelen van hun identiteit en skills, biedt de School des Levens: Teamshirt en School des Levens-goodies, certificaat van deelname en een kleine vrijwilligersvergoeding.
Deel via sociale media Stuur mij een bericht Doe mee
Wanneer
  • Op 05-03-2020 van 15:00 tot 18:00 (heeft al plaatsgevonden)
Deelname
Prijs op aanvraag
Meer informatie
Reageer